SAMIT NESVRSTANIH – Festival skejtborda i umetnosti u Beogradu

Festival Samit Nesvrstanih svoje prvo izdanje u Beogradu imaće od 12. do 15. septembra 2019. U toku četiri dana produženog vikenda Beograd će biti mnogim skejtborderima centralno mesto na Balkanu, a najbolje daske će ujedinjeno voziti ulicama grada.

Centralni događaj festivala je skejt takmičenje koje se dešava 14.septembra, vozi se kroz grad sa fokusom na dve lokacije: Trg Slavija, Savski kej (kod Zappa barke).

Foto: Preventer

Samit Nesvrstanih je pre dve godine nastao kao ulično skejt takmičenje, a prerastao je u četvorodnevni festival obogaćen izlagačkim radom, filmskim projekcijama, muzičkim programom kao i DIY i video – foto radionicama. Samit Nesvrstanih je jedinstveni festival multimedijalnog sadržaja koji okuplja najbolje skejtere, umetnike i brojne goste iz Evrope i sveta. 

Ideja koja objedinjuje sva četiri dana Samita Nesvrstanih je da se prenese znanje, iskustvo i ljubav iz svakog segmenta skejt kulture proleterima kojima je skejt svakodnevnica, ali i da se skejt subkultura predstavi publici koja je susreće po prvi put.

Posetioci će, između ostalog, imati prilike da posete izložbu fotografija Soy Panday-a, jednog od najistaknutijih skejtera umetnika iz Francuske u Dorćol Platzu 12. septembra.

Podlednjeg dana Samita posetioci će moći da se relaksiraju u Zvezdarskoj šumi, dok će uveče moći da uživaju na projekciji filma (Filmstreet).

Priredila: Miljana Miletić

Foto: Damjan Dobrila via Preventer

Please follow and like us:
20