Novi festival dokumentarnog filma debitovaće u periodu od 31. januara do 3. februara 2019. godine.

Festival će se održati u Kombank dvorani. Program je podeljen u 4 segmenta: Prvi korak, Na ivici, Vrhunci i Biografije i čini ga dvadeset dugomatražnih filmova.

Festival će otvoriti film „Zašto smo kreativni?“, Hermana Vaske 31. januara u 20 h. Ovaj film pripada celini Vrhunci.  U ovoj programskoj celini nalaze se i filmovi: „Naš tim“ Džefa i Majkla Zimbalista, „Santjago, Italija“ Nanija Moretija i „Država protiv Mandele i ostalih“ Nikolasa Šampoa i Žila Portea.

Segment Na ivici se bavi ekstravagantnim temama i u okviru njega biće prikazani filmovi: „Tupamarosi – urbana gerila“ Martina Markovića i „Veština“ Metjua T. Bernsa.

Prvi korak će nam predstaviti prvence Aleksandra Markova koji učestvuje sa filmom „Naša Afika“ i Rebeke Kamufan koja debituje sa filmom „Kriza je naša“.

U okviru segmeta  Biografije izdvajamo film „Proslava“ koji govori o životu čuvenog kreatora Iv Sen Lorana.

Ulaznice za projekciju filmova u 16 i 18 časova iznosiće 300 dinara, dok je za one u 19, 20 i 21 čas potrebno izdvojiti 350 dinara. Ulaznice su u prodaji od 22. januara, broj mesta je ograničen.

*na festivalu će biti emitovano i desetak  filmova Hajrudina Krvavca,ulaz za ove filmovje besplatan.

Piše: Ksenija Stojiljković


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.