Foto: DOK#1

Novi festival dokumentarnog filma debitovaće u periodu od 31. januara do 3. februara 2019. godine.

Festival će se održati u Kombank dvorani. Program je podeljen u 4 segmenta: Prvi korak, Na ivici, Vrhunci i Biografije i čini ga dvadeset dugomatražnih filmova.

Festival će otvoriti film „Zašto smo kreativni?“, Hermana Vaske 31. januara u 20 h. Ovaj film pripada celini Vrhunci.  U ovoj programskoj celini nalaze se i filmovi: „Naš tim“ Džefa i Majkla Zimbalista, „Santjago, Italija“ Nanija Moretija i „Država protiv Mandele i ostalih“ Nikolasa Šampoa i Žila Portea.

Segment Na ivici se bavi ekstravagantnim temama i u okviru njega biće prikazani filmovi: „Tupamarosi – urbana gerila“ Martina Markovića i „Veština“ Metjua T. Bernsa.

Prvi korak će nam predstaviti prvence Aleksandra Markova koji učestvuje sa filmom „Naša Afika“ i Rebeke Kamufan koja debituje sa filmom „Kriza je naša“.

U okviru segmeta  Biografije izdvajamo film „Proslava“ koji govori o životu čuvenog kreatora Iv Sen Lorana.

Ulaznice za projekciju filmova u 16 i 18 časova iznosiće 300 dinara, dok je za one u 19, 20 i 21 čas potrebno izdvojiti 350 dinara. Ulaznice su u prodaji od 22. januara, broj mesta je ograničen.

*na festivalu će biti emitovano i desetak  filmova Hajrudina Krvavca,ulaz za ove filmovje besplatan.

Piše: Ksenija Stojiljković


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
26
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
16
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
13
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
33
Predivno
Super Super
16
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.