Drugi Međunarodni festival dokumentarnog filma ДОК #2 biće održan od 30. januara do 2. februara 2020. u Kombank dvorani.

Festival je koncipiran tako da podržava interesovanja generalne bioskopske publike, kao i gledalaca sa izrazitim afinitetom prema dokumentarnom filmu.

Tokom 4 dana biće prikazani dokumentarci iza kojih stoje velikani sa jedne ili druge strane kamere. Publika će na dan otvaranja moći da pogleda dokumentarni portret PAVAROTI nagrađivanog reditelja Rona Hauarda (The Beatles: Eight days a week). U pitanju je film o slavom tenoru koji je iz oblasti klasične muzike postao superzvezda poznata širokoj masi i time obeležila odrastanje mnogih generacija.

Tokom festivala biće prikazan novi epski dokumentarac DIEGO MARADONA britanskog reditelja Asifa Kapadije. Kapadija je dobitnik nagrade Oskar za dokumentarni film o Ejmi Vajnhaus. Tvorac je i filma o nekadašnjoj legendi Formule 1, Seni.

Kontroverzni film TEŽINA LANACA 3 Borisa Malagurskog biće prikazan poslednjeg dana Festivala. Prikazuje se u okviru nove selekcije A LA CARTE u kojoj filmove bira gost-urednik.

Takođe, festival ДОК #2 predstavlja i takmičarski program debitantskih filmova ENTER, u kome će se za nagradu publike nadmetati 6 dugometražnih dokumentaraca iz celog sveta.

Pogledjte kako je protekao ДОК #1 – Festival dokumentarnog filma

Foto: ДОК #2/Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.