Dvadeset šesto izdanje Festivala autorskog filma (FAF) biće održano u Beogradu od 27. novembra do 4. decembra.

Pored redovnog programa u salama širom Beograda, biće organizovan i onlajn program na platformi mojoff.net.

„Nastojimo da određene programe učinimo dostupnim i posetiocima van Beograda, da festival poprimi drugu dimenziju pružajući mogućnost da deo programa bude i online, ali sa željom da se što pre u potpunosti vratimo u saleodakle je festival i krenuo“, rekli su iz direkcije festivala.

Festival autorskog filma i ove godine ponudiće posetiocima mogućnost da isprate najnovija filmska ostvarenja, filmove koji su nagrađivani na festivalima, kao i filmove autora koji su već dugo prisutni na filmskoj sceni.

U okviru takmičarske selekcije, FAF već tradicionalno domaću publiku upoznaje sa debitantima i mladim autorima, čije vreme tek dolazi. U okviru takmičarskog programa biće prikazano do 12 filmskih ostvarenja koja će se boriti za Grand prix festivala, nagradu koja nosi ime velikog umetnika Aleksandra Saše Petrovića.

Šestu godinu za redom Festival će predstaviti i selekciju „Hrabri Balkan“, koja nastoji da iznenadi i skrene pažnju na talente mladih autora sa prostora bivše Jugoslavije i šireg regiona koji se oprobavaju u različitim formama filma.

Neizostavan deo je i selekcija „Bande à part“ koja obećava da i ove godine nastavi svoju „pobunu“, prikazujući filmove koji su radikalni, nesvakidašnji i koji u sebi nose određenu dozu bunta.

Poklonici sedme umetnosti biće u prilici da uživaju u nekoliko pratećih programa i retrospektiva  koji su u poslednjih godina postali neizostavni deo festivala i koji će biti naknadno najavljeni.

Domaćin festivala je Kombank dvorana, dok će se festival održati i na sledećim lokacijama: Dom omladine Beograda, Dvorana Kulturnog centra Beograda, staroj i novoj zgradi Muzeja Jugoslovenske kinoteke, bioskop „Fontana“, Centar za kulturu „Vlada Divljan“, Domu kulture Studentski grad i Art bioskopu-Kolarčeva zadužbina.

Foto: FAF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.