Ima nečeg u atraktivnog ljubavnoj priči što mami publiku da stalno i iznova gleda romantične filmove. Može se pričiniti da nema više originalnih scenarija, da su radnje filmova iste ili makar na isti kalup, ali pravi ljubitelji ovog žanra smatraju da se ne može snimiti dovoljno filmova na temu ljubavi.

1. “Aloha”

Brajan je bivši vojnik koji odlazi na Havaje radi obavljanja posebne misije. Tamo ga čeka devojka iz prošlosti sa kojom ima nerešena posla, ali i novo poznanstvo sa ženom-vojnikom koja je zadužena za njega tokom boravka na prelepom ostrvu.

2. “The Notebook”

Možda i najpopularniji romantični film na planeti – Ali i Noa se upoznaju u mladosti, no klasne razlike staju na put njihovoj zajedničkoj budućnosti. Oboje prolaze kroz proces sazrevanja i otkrivanja šta im je zapravo važno i da li je njihova ljubav istrajna.

3. “Sweet Home Alabama”

Modnoj dizajnerki u usponu život ide odlično – živi u Njujorku, održava modnu reviju iz snova i dobija iznenađenje od čoveka koga voli. Sve je naizgled savršeno dok ne shvati da mora da se vrati u rodno mesto koje je davno ostavila iza sebe i suoči se sa duhovima iz prošlosti koji joj preokreću svet.

4. “Forgetting Sarah Marshal”

Nakon što Piter doživi neprijatnu situaciju u ljubavi, suočava se sa svojim osećanjima u prelepom hotelu na Havajima. Sve bi bilo super da tamo ne sreće i ženu koju pokušava da zaboravi.

5. “Love Actually”

Ovaj praznični film prati živote nekoliko parova koje su naizgled odvojeni, ali ubrzo se saznaje da se prepliću. Simultane ljubavne priče čine radnju dinamičnom i zanimljivom.

6. “Valentine’s Day”

Dan zaljubljenih je popularan američki praznik i svake godine na ovaj datum se proda i preda ogromna količina cveća, čokolada, čestitki i drugih poklona. Kroz simultane i isprepletane priče nekoliko parova, u ovom filmu se prate ljubavna iznenađenja, uspesi i neuspesi.

7. “The Proposal”

Kada žena kojoj je karijera najbitnija shvati da joj preti opasnost da bude deportovana, predlaže svom asistentu nekonvencionalan dogovor.

8. “How to Lose a Guy in 10 Days”

Endi piše članak za magazin o tome kako se otarasiti momka za 10 dana, dok Bendžamin ima suprotne namere od nje. On se kladi da može da natera bilo koju ženu da se zaljubi u njega.

9. “Pride and Prejudice”

Film koji je baziran na istoimenoj knjizi očarava prelepim pejzažima Engleske, klasičnom muzikom i plesom, kao i zadivljujućim kostimima koji su ogledalo vremena u kom se radnja odigrava. Brzopleti zaključci i praćenje uma umesto srca, predstavljaju prepreke u ljubavi glavnih likova.

10. “He’s Just Not That Into You”

Simultano praćenje isprepletanih ljubavnih priča nekoliko parova pokazuje koje su to greške koje žene, a i muškarci prave u potrazi za ljubavlju.

11. “The Ugly Truth”

Film koji prikazuje različitost u razmišljanju muškaraca i žena. TV prezenter upoznaje ženu koja radi na TV stanici za koju je on upravo počeo da radi i oboje dobijaju uvid u perspektivu suprotnog pola.

12. “The Holiday”

Nakon što dve žene sa dva različita kontinenta dožive razočarenje u ljubavi, odlučuju da zamene domove na kratko kako bi pobegle, makar fizički, od svoje realnosti. Ono što nalaze na drugoj strani im daje potpuno novu perspektivu.

13. “My Big Fat Greek Wedding”

Žena grčkog porekla koja živi sa svojom porodicom u Americi počinje da se zabavlja sa muškarcem koji nije grčkog porekla. Njena porodica ima poteškoća sa prihvatanjem te veze.

14. “It’s Complicated”

Džejn je razvedena žena koja nastavlja sa životom posle propalog braka. Ali, ne može tako lako da se otpetlja iz komplikovane ljubavne situacije sa bivšim mužem.

15. “What Women Want”

Zavodnik koji je ubeđen da ume sa ženama dolazi u zanimljiv položaj kada dobije sposobnost da zapravo čuje šta žene misle.

16. “Ghosts of Girlfriends Past”

On je fotograf čije je pravilo da se ne vezuje ni za jednu ženu, već drži svoje opcije otvorene. Kada dođe na bratovo venčanje, u posetu mu dođu tri duha koji mu ukazuju kuda ga način života koji trenutno vodi može odvesti.

17. “Four Christmases”

Oluja remeti božićno putovanje za srećan par i umesto toga, oni po prvi put Božić provode sa svojim porodicama koje su prethodno izbegavali.

18. “Just Friends”

Čovek koji je bio ismevan u srednjoj školi zbog svog izgleda, je preokrenuo svoj život. Iako je sada uspešan, uspomene mu se vraćaju kada ode nazad u mesto gde je odrastao i sretne devojku u koju je bio zaljubljen.

19. “What Happens in Vegas”

Žena i muškarac se pijani venčavaju u Vegasu i osvajaju džekpot od tri miliona dolara. Kada odu da anuliraju brak, sudija zamrzava novac i “osuđuje” ih na šest meseci zajedničkog života.

20. “Pretty Woman”

Prostitutka upoznaje bogatog čoveka kome je potrebna “profesionalna pratnja” i koji je zapošljava.

21. “10 Things I Hate About You”

Dečko želi da izvede devojku iz svoje srednje škole na sastanak, ali njen otac uspostavlja pravilo da prvo njena starija sestra mora naći nekog (misleći, zbog teške naravi njene starije sestre, da je to nemoguće).

22. “She’s All That”

Nakon što popularna devojka raskine sa svojim dečkom iz srednje škole, on pokušava da dokaže da može da “napravi” kraljicu mature od bilo koje devojke i upoznaje devojku sa kojom pre nikad ne bi pričao.

23. “You’ve Got Mail”

Žena koja vodi malu knjižaru za decu nailazi na veliku poslovnu konkurenciju kada se franšiza lanca knjižara otvori u njenom komšiluku. Istovremeno upoznaje misterioznog čoveka preko interneta. Naposletku saznaje da ova dva događaja nisu potpuno nepovezana.

24. “Good Luck Chuck”

Nakon što se nekoliko žena srećno uda, po gradu se saznaje da imaju nešto zajedničko – svima im je poslednji dečko pred udaju bio Čak. Ova spoznaja Čaku malo komplikuje ljubavni život.

25. “Leap Year”

Žena kojoj je dojadilo da čeka da je dečko zaprosi, saznaje za zanimljivu irsku tradiciju po kojoj žene prose muškarce u prestupnoj godini. Iz ovog razloga seda na let da se sretne sa svojim dečkom u Irskoj, ali put do njega joj donosi iznenađenja.

26. “To All The Boys I’ve Loved Before”

Devojka u srednjoj školi piše pisma za 5 momaka koji su joj bili simpatije. Uskoro saznaje da je njena mlađa sestra poslala pisma na odgovarajuće adrese.

27. “No Strings Attached”

Ema i Adam se dogovaraju da budu prijatelji s povlasticama. Međutim, ne ide sve onako kako su se dogovorili.

28. “About Time”

Čovek koji ima sposobnost da putuje kroz vreme koristi to kako bi očarao ženu koju voli i živeo najsrećniji mogući život. Ali, mora da se pomiri s tim da čak i sa ovim saznanjem ima određena ograničenja.

29. “Love And Other Drugs”

Džejmi radi za farmaceutsku kuću i ide od doktora do doktora kako bi prodao lekove. Tokom jedne posete upoznaje zanimljivu ženu koja nema toliko bezbrižan život.

30. “Silver Linings Playbook”

Kada Patrik izađe iz mentalne institucije, želi ponovo da stupi u kontakt sa bivšom ženom kako bi opet bili zajedno. U tome mu pomaže nova prijateljica sa kojom ima dosta toga zajedničkog.

31. “Crazy Stupid Love”

Žena vara muža jer se iskra njihovog braka ugasila. On upoznaje mladog čoveka koji mu pomaže da ponovo pronađe sebe.

32. “Autumn in New York”

Zgodan stariji čovek upoznaje devojku koja je dosta mlađa od njega i ostvaruju jaku vezu.

Foto: Pixabay


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
16
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
13
Super
Kristina Vuković
Kristina Vuković je diplomirani kulturolog. Slobodno vreme najrađe provodi napolju, okružena prirodom. Voli da pleše, peva, crta, glumi i da se raduje budućnosti.