Četrdeset šesti po redu Festival monodrame i pantomime biće održan od 1. do 4. jula na sceni Pozorišta lutaka Pinokio i u Staroj carinarnici u Zemunu.

Od selektovanih šezdeset četiri predstava, na ovogodišnjem festivalu biće predstavljeno osam najinteresantnijih. Festival će otvoriti glumica Danijela Nela Mihailović.

U takmičarskom delu programa, u četvrtak, 1. jula, u 19 časova, prvi nastupa bard srpskog glumišta, Petar Božović, sa monodramom „Reče mi jedan čovek, ćeraćemo se još, kad bidem mlađi“. Iste večeri, od 20.30 časova, publici će se predstaviti Nikolina Vujević sa komadom „Nina“.

Sutradan, od 19 časova, na repertoaru je predstava „Čučuk Stana“, u izvođenju Nataše Petrović, glumice Pozorišta „Zoran Radmilović“ iz Zaječara i od 20.30 časova monodrama Pozorišta Slavija iz Beograda „Živojin Mišić“, u tumačenju Boška Puletića.

Trećeg dana festivala, u subotu, 3. jula, u istim terminima na programu su monodrame „Čaj sa Кublaj kanom“ glumca Jugoslava Кrajnova (trupa „Upalimo reflektore“, Novi Sad) i „Hasanaginica’’ u izvođenju glumice Marije Đajić iz Poetskog teatra BiT iz Trebinja.

Takmičarski deo programa zatvoriće glumac Slobodan Beštić sa monodramom „Noćni čitač“, u nedelju u 19 časova, a potom će u 20.30 nastupiti pantomimičari Marko Stojanović i Dalija Imanić sa komadom „Čekajući nebo – kad će više?!“ – najavili su organizatori festivala.

Na završnici festivala biće dodeljene nagrade – Zlatna kolajna „Maja Dimitrijević“ za najbolju monodramu, o kojoj će odlučivati tročlani žiri (rediteljka Tatjana Mandić Rigonat – predsednica žirija, glumac Ivan Perković – pobednik festivala 2019. godine i dramski umetnik Bojan Krivokapić), kao i nagrada publike – Zlatna kolajna „Siniša Dašić“.

Ulaznice za predstave 46. Festivala monodrama i pantomime su u prodaji i mogu se kupiti preko www.tickets.rs ili na njihovim prodajnim mestima, kao i na biletarnici Pozorišta lutaka Pinokio.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
23
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
13
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
33
divno
Predivno Predivno
30
Predivno
Super Super
13
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.