Na repertoaru ovogodišnjeg 47. FEST-a našao se i makedonki film “HEY!” reditelja Vasila Hristova.  Ovo ostvarenje mešavina je komedije, psihološke drame i horora  sa nadrealnim elementima.

Glavne uloge tumače Kiril Korunovski, Nikolina Kujača, Oliver Mitkovsk, Igor Angelov, Jordan Simonov, Sofija Nasevska, Aleksandar Mikić i Jelena Jovanova.

Grupa potpuno različitih ljudi na afteru dolazi na ideju da prizove duh Aleksandra Makedonskog. Umesto njega, pred njima će se stvoriti premijer Makedonije.

Da li će uspeti da predsednika Vlade ubede da je u pitanju nesporazum, te da oni nisu teroristička organizacija? Kako će se premijer postaviti prema njima? Zašto je baš njegov duh zamenjen sa duhom Aleksandra Makedonskog? Da li će grupa pokušati da profitira nad zapetljanom situacijom?

Ovo su samo neka od pitanja, a odgovore ćete naći na projekciji filma 27. februara u Dvorani kulturnog centra i 28. februara u Centru za kulturu “Vlada Divljan”.

Cena karte je 300 ili 400 dinara zavisno od termina u kom se emituje.

Piše: Ksenija Stojiljković

Foto: Hey the Movie/Printscreen


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
26
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
23
Zanimljivo
korisno korisno
20
korisno
okej okej
16
okej
divno divno
13
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
26
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.