Dokumentarni film “Svaka dobra priča je ljubavna priča” prati proces stvaranja predstave “Boris, Milena, Radko” . Reč je o ljubavnom trouglu koji se dogodio između reditelja, glumice i glumca u stvarnom životu i doslovno je prenet na pozornicu.

Glavne uloge tumače: glumica Milena Zupančić, glumci Radko Polić i Boris Cavazz, kao i reditelj i scenarista predstave Dušan Jovanović.

Milena je prvobitno bila udata za Polića, kum u stvarnom životu bio im je Boris Cavazz.  Kako  je rasla njena glumačka karijera zapazio ju je Dušan, inače Polićev drug iz studentskih dana.  Jovanović je uspeo da preotme Milenu. Nekoliko decenija kasnije oni će provesti četiri meseca spremajući ovaj komad. Dušana u predstavi igra Polićev i Milenin kum Boris. Film prati ceo proces staranja pedstave od prvih proba do premijere.

Reditelj Rajko Grlić i scenarista Matjaz Ivanišin o filmu su rekli:

To je film o stvaranju pozorišne predstave. Film koji prati produkciju te predstave i njene protagoniste, te u procesu priča priču o odnosu između stvarnosti i mašte, između činjenica i fikcije. Film govori o odnosu između intimnog i javnog aspekta umetnosti i o našoj sklonosti preplitanja naših ličnih i životnih iskustava, naše intime, sa pričama koje pripovedamo. Film koji nastoji da definiše šta od ispričanog je egzibicionizam i šta je iskreno, a ponekad i bolno suočavanje sa samim sobom.

Projekcija filma u okviru  FEST-a  biće održana u Jugoslovenskoj kinoteci  (sala Makavejev) 28. februara u 19:30.  Cena karte iznosi 350 dinara.

Piše: Ksenija Stojiljković

Foto: FEST/Promo

 

 

 


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.