Na YouTube kanalu Agelast nedavno je premijerno prikazan novi muzički sešn, ovoga puta sa pančevačkim dvojcem Buč Kesidi.

Sešn je sniman krajem leta na krovu Ušće shopping centra prilikom izlaska sunca što je, kako kažu, bio pravi izazov jer je cela ekipa na lokaciji bila oko tri ujutru kako bi iz prvog tejka uhvatila svitanje. Za energiju ovoga jutra, ali i snimanje samog projekta pobrinuo se Red Bull.

Ovo nije prvi Agelast session. Polako, ali sigurno oni postaju praksa istoimenog kanala kao vid promocije muzičke scene. U trenutku kada je Agelast kanal dovoljno porastao i generisao značajnu publiku, a s obzirom na to da u tradicionalnim medijima, od printa, preko televizije, pa čak i do radija, koji je formatizacijom promenio svoju prirodu, muzika je prosto nestala, oni su prepoznali prostor da daju svoj doprinos.

Ne postoji više dovoljno vidljivih kanala komunikacije muzike sa publikom. Internet nam je doneo puno toga, ali je pronalažnje dobre muzike možda još teže nego ranije.

“Agelast session je i za Sandru i za mene prirodan nastavak onoga čime smo se bavili kroz život. Ona je radila dva svoja festivala, pored brojnih muzičkih projekata, od PR-a do menadžerisanja domaćih bendova. Sa druge strane, ja sam odrastao u muzičkim medijima. Muzikom sam se bavio na najrazličitije načine, od recenzija do organizacije koncerata. Muzika i muzička kultura i supkultura su u velikoj meri odredile naše živote i danas ne bismo bili to što jesmo da nije bilo tih sfera u kojima smo pronalazili sebe”, kaže Galeb Nikačević, autor Agelast kanala.

Foto: Nikola Terzić

Sa druge strane, Buč Kesidi su fenomen koji beleži novu generaciju mladih koji postaju nosioci kulturnih matrica, i to ne samo u Pančevu i Beogradu gde prevashodno rade članovi benda, već u celoj Srbiji i na prostoru bivše Jugoslavije.

“U tom kontekstu ova saradnja je bila idealan spoj. Mi smo njima dali nešto što ima veliku produkcijsku i promotivnu vrednost, a oni su nama dali kredibilitet kod publike koji možemo da koristimo posle za manje poznate bendove, kao i snažnu promociju onoga što planiramo da radimo. Ovakve saradnje otvaraju vrata za sve one koji potencijalno dolaze posle i značajno olakšavaju kretanje u ovom koordinatnom sistemu“, zaključuje Galeb.

Izvršna produkcija projekta je Humanmade Studio.

Foto: Milena Aresenić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.