Inspirisan filmovima o Hariju Poteru, reditelj i scenarista Aleksandar Boguslovski (Aleksandr Boguslavskiy) snimio je vizuelno upečatljivu bajku “Abigejl” (Abigail). 

Neobična avantura je premijerno prikazana na ovogodišnjem 15. KIDS FEST-u. Naći će se u redovnoj bioskopskoj distribuciji od četvrtka, 12. decembra.

Foto: Promo

Iako je početni, glavni plan za producente bio da naprave vizuelno efektnu bajku, reditelj Boguslovski je odlučio da ide korak dalje. Napravio je nešto originalnije. Po prvi put fantaziju kombinuje sa stimpankom (steampunk) – podžanrom naučne fantastike. 

“Do sada se u kinematografiji nije nikada koristila kombinacija stimpank žanra s periodom iz 1930. godine, s radnjom smeštenom u Evropi. Mnogo vrsta magije je do sada prikazano, mnogo čarobnjaštva, tako da smo hteli nešto originalnije, nešto što se nije pre koristilo. Nema više čarobnih štapića i svega toga”, objasnio je reditelj.

Inače, film je napravljen u rusko-američkoj koprodukciji.

Ko je Abigejl

Mlada devojka Abigejl živi u gradu čije su granice zbog epidemije misteriozne bolesti već godinama zatvorene. Njen otac bio je jedan od zaraženih i odveden je kada je ona imala šest godina. U borbi s moćnicima, kako bi pronašla svog oca, Abigejl saznaje da je njen grad pun magije i u sebi otkriva izvanredne sposobnosti.

U ulozi Abigejl našla se mlada glumica Tinatin Dalakišvili (Tinatin Dalakishvili).

Ova devojka živi u svetu koji je potpuno zatvoren. U jedno trenutku, neočekivano shvati da ima moći. Rekla bih da je Abigejl po prirodi pravi borac. Poprilično sam poput nje, u smisliu da nisam najjednostavnija osoba s kojom ćete se složiti“, rekla je Tinatin o svom liku.

U ostalim ulogama: Edi Marsan (Eddie Marsan), Rinal Mukhametov, Ravšana Kurkova (Ravshana Kurkova) i drugi.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
11
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.