Umetnik Nebojša Bežanić, koji već više od trideset godina živi i stvara u Parizu, predstaviće se domaćoj publici izložbom pod nazivom „Alhemija” u galeriji DAR MAR u Beogradu (Kralja Petra 44). Izložbu čine slike i crteži, a posetioci će moći da je pogledaju u periodu od 8. do 30. juna 2021. godine.

Radove na ovoj izložbi karakteriše dosta detalja i izuzetan kolorit i kad su pitanju crteži i kada je reč o uljima na platnu. Na impresivnim slikama, se pojavljuju snažna tela, kipovi, avioni, arhitektura, biljke i životinje, računari, gradovi, scene iz života. Sve je to ukomponovano u velike forme, a posmatraču, posetocu nameću se različiti načini tumačenja.

Nebojša Bežanić gotovo četiri decenije gradi svoju umetničku karijeru u Parizu, prepoznat je od strane brojnih muzeja i evropskih galerija, gde se nalaze neki od njegovih radova, a njegove slike nalaze se u kolekcijama brojnih svetskih kolekcionara umetničkih dela.

Bežanić je diplomirao na Fakultetu primenjih umetnosti u Beogradu 1986. godine, na odseku slikarstvo, U karijeri dugoj skoro četiri decenije, može se pohvaliti brojnim grupnim i samostalnim izložbama širom Evrope. Od 1989. živi i radi u Parizu.

Radno vreme galerije za vreme trajanja izložbe je od 12 do 20 časova.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.