Ovogodišnji Alternative Film/Video festival održava se od 9. do 13. decembra.

Ljubitelji ovog festivala, filmove i prateće programe moći će da gledaju preko onlajn platformi (Youtube Vimeo, Zoom).

Zbog teške situacije, održavanje festivala je bio pod znakom pitanja, ali Dom kulture Studentski grad, kao i ceo tim Alternative film/video su dali sve od sebe, da ovakav festival živi i u najtežim vremenima. Iako se zbog neizvesne situacije kasnilo sa objavom konkursa za prijavljivanje filmova, stiglo je čak preko 400 prijava, od kojih su selektori festivala Isidora Ilić i Boško Prostran, u takmičarski međunarodni program uvrstili 27 filmova.

Ove godine će i regionalni program Jug-jugoistok, koji je poznat kao prateći program festivala, predstavljati deo takmičarskog programa. Selektor ovog programa je Greg de Kjuir.

Svi takmičarski programi pratiće se preko platforme Vimeo, i link će
biti dostupan par sati nakon postavljanja. Na sajtu alternativefilmvideo.rs zainteresovani mogu pronaći sve informacije i usmerenje na linkove za praćenje programa.

Alternative Film/Video festival osnovan je 1982. godine u Beogradu, kao mesto susreta umetnika, teoretičara, kritičara i publike. Misija festivala bila je da teorijski zabeleži pokrete, promoviše konstruktivne vrednosti i podržava nove kreativne mogućnosti u vizuelnim medijima.

Festival omogućava uvid u trenutno stanje novih filmskih i video tendencija u regionu i svetu. Osnivač festivala je Dom kulture “Studentski grad”, redakcija Akademski filmski centar.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.