September 10, 2021

Ana Rodić objavila novu knjigu „Krunska“

„Branislav Nušić u visokim potpeticama, to je Ana Rodić, danas u Srbiji“, rekla je o novoj knjizi Ane Rodić Jasmina Tešanović.

Njen roman „Krunska“ prati priču o Dari, koja nakon otkaza u firmi odlučuje da napravi samoodrživi ranč, ali nema ni novac, ni plac, ni znanje da ovaj plan ostvari.

Foto: Milovan Ilić

Posle par decenija ćutanja, Beograd je progovorio. Kako dolikuje – iz centra, sa Vračara, iz Krunske, bivše Proleterskih brigada, bivše Krunske i, kako dolikuje, iz pera (OK, tastature) šamanke beogradskog stila, Ane Rodić. Sada i ovde. Večni sveti grad i njegova duhovna vertikala postoje i postojaće, ma kakvi prevrati, okupacije i bombardovanja pokušali da ga zatrpaju. Ti pokušaji koji presecaju vertikalu čine krst na kome je kruna, po kojoj se zove jedna ulica koja vodi od dvora ka Kalenićevoj pijaci.

Knjiga je objavljena u okviru edicije SWITCH izdavačke kuće Rende, a promocija je održana u klubu Dim.

Ana Rodić je široj publici poznata kao scenaristkinja serije Lisice, a po njenoj priči i scenariju je snimljen film Vetar“ rediteljke Tamare Drakulić, koji je nagrađen specijalnom nagradom žirija FEST-a 2017. godine. Ovo je njena šesta knjiga.

Foto: Milovan Ilić