„Branislav Nušić u visokim potpeticama, to je Ana Rodić, danas u Srbiji“, rekla je o novoj knjizi Ane Rodić Jasmina Tešanović.

Njen roman „Krunska“ prati priču o Dari, koja nakon otkaza u firmi odlučuje da napravi samoodrživi ranč, ali nema ni novac, ni plac, ni znanje da ovaj plan ostvari.

Foto: Milovan Ilić

Posle par decenija ćutanja, Beograd je progovorio. Kako dolikuje – iz centra, sa Vračara, iz Krunske, bivše Proleterskih brigada, bivše Krunske i, kako dolikuje, iz pera (OK, tastature) šamanke beogradskog stila, Ane Rodić. Sada i ovde. Večni sveti grad i njegova duhovna vertikala postoje i postojaće, ma kakvi prevrati, okupacije i bombardovanja pokušali da ga zatrpaju. Ti pokušaji koji presecaju vertikalu čine krst na kome je kruna, po kojoj se zove jedna ulica koja vodi od dvora ka Kalenićevoj pijaci.

Knjiga je objavljena u okviru edicije SWITCH izdavačke kuće Rende, a promocija je održana u klubu Dim.

Ana Rodić je široj publici poznata kao scenaristkinja serije Lisice, a po njenoj priči i scenariju je snimljen film Vetar“ rediteljke Tamare Drakulić, koji je nagrađen specijalnom nagradom žirija FEST-a 2017. godine. Ovo je njena šesta knjiga.

Foto: Milovan Ilić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.