Kratki animirani film “Veliki robot” osvojio je glavnu nagradu na kanadskom festivalu kratkog filma “Canada Shorts” u Nju Bransviku i još tri priznanja.

Kako je saopštio režiser Vojin Vasović film je pored glavne nagrade osvojio i nagradu za najbolju režiju, najbolji kanadski film i najbolji animirani film.

Iste nedelje “Veliki robot” osvojio je Zlatnu nagradu u kategoriji za Najbolji kratki animirani film na Mumbai Internacionalnom Film Festivalu.

Animirani film o malom robotu-diktafonu Recu, koji pokušava da se sprijatelji sa pticom ne bi li mu pomogla da presnimi svoju memoriju, napisao je i režirao Vojin Vasović, a art direkciju potpisuje Nikola Stepković.

Film je nastao u koprodukciji sa beogradskim studijom “Digital Assets Tailors” i “To Blink” studio iz Kanade.

Film su podržali Filmski centar Srbije, grad Kragujevac, Ontarijski fond za umetnost (Ontario Art Council), Kanadski umetnički fond (Canada Council for the Arts) i regionalni investicioni fond Animond.

Od 2.500 pristiglih filmova, “Veliki robot” je među 20-ak odabranih za prikazivanje na Internacionalnom festivalu animiranog filma u Palm Springsu od 22. decembra do 2. januara.

Film će biti prikazan i italijanskoj publici na “Punto Di Vista” festivalu u takmičarskom programu ovog meseca i Animakids programu Malog festivala animacije 23. decembra.

Australijska premijera rezervisana je za “Flikerfest 30. Internacionalni festival kratkog filma” od 22. decembra do 31. januara 2021. godine.

Foto: Promo/N1


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.