Putovanja! Tematika kojom odiše muzika hrvatske pevačice Anne Moor. Seta koja se čuje u pesmama “Genovia” i “Blizu vode” smiruje, i navodi vas da slušate još i još. A kada pročitate šta se mota po mislima muzičarke – sve vam bude jasno.

Pesma “Blizu vode” objavljena je početkom jula, a nastala je prilikom velike promene u životu autorke.

“Prošle godine selila sam se na more. Ja, cura sa sjevera, morala sam učiniti veliku promjenu. S obzirom na to da doista više od svega volim kišu i oluje, znala sam da me čeka velika promjena. U tom trenutku nastala je ova pjesma”, kaže Anna za Kulturni kišobran.

“Blizu vode” je, tako, put prema neistraženom, gde je jedina destinacija promena i novi početak.

Spot je režirao Dinko Šimac (Beyond Pines Films) a sniman je u Istri.

“Spot je nastao gotovo spontano. Imali smo ideju, ali ne i lokaciju sve dok nismo naišli na napuštenu vilu uz more u Istri. Sama lokacija nas je inspirirala da razradimo ideju i sljedeći dan smo bili spremni za snimanje. Spot, kao i pjesma, govori o završetku jedne faze i najavljuje početak druge. Kako se Anna Moor kroz život puno selila, svako mjesto na kojem je živjela postalo je dom. U spotu smo kroz prirodnu katastrofu prikazali rušenje tog doma koji je doista bio Blizu vode, kraj faze života na moru za Romanu koja prije toga nikad nije voljela plažu, sunce i ljeto.”

“Genovia”

Druga pesma koja zavređuje pažnju je “Genovia” u kojoj Anna emotivno progovara o sećanju na svog dedu i vraća se u detinjstvo. Pored zvaničnoeg singla, snimljena je i live verzija.

Novi Moonlight Session snimljen je nakon zalaska sunca, u predvečerje, na lokaciji iznad Koprivnice sa svjetlima grada u pozadini.

“Ovo je doista bilo značajno snimanje za mene, s pogledom na grad mojeg djetinjstva, okružena ljudima koje znam otkad znam za glazbu. Osim toga, ‘Genovia’ je pjesma koja je sama po sebi emotivni roller-coaster, a cijela atmosfera sa snimanja donijela je Genoviji jednu novu dimenziju”, kaže Anna Moor.

Foto: Printscreen


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
11
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
4
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.