Putovanja! Tematika kojom odiše muzika hrvatske pevačice Anne Moor. Seta koja se čuje u pesmama “Genovia” i “Blizu vode” smiruje, i navodi vas da slušate još i još. A kada pročitate šta se mota po mislima muzičarke – sve vam bude jasno.

Pesma “Blizu vode” objavljena je početkom jula, a nastala je prilikom velike promene u životu autorke.

“Prošle godine selila sam se na more. Ja, cura sa sjevera, morala sam učiniti veliku promjenu. S obzirom na to da doista više od svega volim kišu i oluje, znala sam da me čeka velika promjena. U tom trenutku nastala je ova pjesma”, kaže Anna za Kulturni kišobran.

“Blizu vode” je, tako, put prema neistraženom, gde je jedina destinacija promena i novi početak.

Spot je režirao Dinko Šimac (Beyond Pines Films) a sniman je u Istri.

“Spot je nastao gotovo spontano. Imali smo ideju, ali ne i lokaciju sve dok nismo naišli na napuštenu vilu uz more u Istri. Sama lokacija nas je inspirirala da razradimo ideju i sljedeći dan smo bili spremni za snimanje. Spot, kao i pjesma, govori o završetku jedne faze i najavljuje početak druge. Kako se Anna Moor kroz život puno selila, svako mjesto na kojem je živjela postalo je dom. U spotu smo kroz prirodnu katastrofu prikazali rušenje tog doma koji je doista bio Blizu vode, kraj faze života na moru za Romanu koja prije toga nikad nije voljela plažu, sunce i ljeto.”

“Genovia”

Druga pesma koja zavređuje pažnju je “Genovia” u kojoj Anna emotivno progovara o sećanju na svog dedu i vraća se u detinjstvo. Pored zvaničnoeg singla, snimljena je i live verzija.

Novi Moonlight Session snimljen je nakon zalaska sunca, u predvečerje, na lokaciji iznad Koprivnice sa svjetlima grada u pozadini.

“Ovo je doista bilo značajno snimanje za mene, s pogledom na grad mojeg djetinjstva, okružena ljudima koje znam otkad znam za glazbu. Osim toga, ‘Genovia’ je pjesma koja je sama po sebi emotivni roller-coaster, a cijela atmosfera sa snimanja donijela je Genoviji jednu novu dimenziju”, kaže Anna Moor.

Foto: Printscreen


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
23
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
13
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
34
divno
Predivno Predivno
31
Predivno
Super Super
13
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.