Nezavisna omladinska pozorišna produkcija Reflektor teatar, poznata po tome što se u svojim komadima bavi posmatranjem društva i njegovih problema kroz prizmu mladih, i ovog proleća nastavlja da postavlja brojna pitanja koja se tiču kako njihove tako i drugih generacija.

Uz poštovanje svih preporučenih mera zaštite i ograničen broj karata, u sezoni „Opet Sloboda” Reflektor teatar nastavlja sa bogatim aprilskim repertoarom u Dorćol platzu. Sve predstave na repertoaru su zakazane za 19 časova.

Predstava „Urednik” je „drama o posledicama igranja istinom”. Ispituje fenomen „post-istine”, ali i ukazuje na položaj medijskih radnika i radnica uz pitanje: „Šta biste vi uradili?”. Izvođenje predstave „Urednik”, imaćete priliku da pogledate 8. i 9. aprila.

Nakon martovskog izvođenja predstave „SMRT FAŠIZMU! O Ribarima i Slobodi”, koje je bilo posvećeno Dragoljubu Đuričiću, muzičaru, antifašisti, kompozitoru i članu autorskog tima ove predstave, novo izvođenje je zakazano za 14. april.

Predstava kazuje priču o Ivi Loli Ribaru, njegovoj porodici i Slobodi Trajković, njegovoj verenici. Priču o herojstvu jedne ranije generacije, glumačka ekipa prenosi kroz sopstvena shvatanja tadašnjih i sadašnjih idola i ideala mladih, te preispituje šta njima danas znači borba protiv fašizma i kako je razumeju.

Kao jedan od najigranijih i najpoznatijih komada u istoriji srpske dramaturgije, „Sumnjivo lice” se u široj javnosti percipira kao laka, bezbrižna komedija. U ovoj postavci, postavlja se pitanje o kritičkom potencijalu ove komedije. Umesto lakoće i razbibrige, ova predstava tera vas da se zamislite: na koji način sistem prisvaja anti-sistemsku umetnost i kako kontroverzni, osporavani tekstovi na kraju postaju klasika, lektira za osnovnu školu? Predstava „Sumnjivo lice” zakazana je za 19. april.

„Muškarčine”, najigraniju predstavu Reflektor teatra, ovog meseca možete pogledati 24. aprila na sceni Dorćol Platza „Šta znači biti pravi muškarac u Srbiji danas”, pitanje je koje postavlja sedam momaka u ovom pozorišnom dokumentarcu, kroz preispitivanje rodnih stereotipa koji vladaju na Balkanu, te ličnih priča i iskustava.

Foto: Reflektor teatar/Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.