Art branč je format razgovora, prilika za razmenu mišljenja uz kafu i kolače, jednog radnog dana u mesecu, tačno u podne.

Pozvani gost, gošća iz oblasti filozofije, filma, književnosti, sociologije, arhitekture, dizajna, medicine… u 15 do 20 minuta izlaže na temu o kojoj će se u sledećih 45 minuta voditi razgovor između publike i govornika. 

Zbog pandemije, predavanje se održava onlajn.

Februarski Art branč održaće se u sredu, 17. februara u 12 časova na Instagram profilu Kulturnog centra Beograda.

Kao pripremu za razmišljanje pred februarski Art branč, Aleksandar S. Janković nam najavljuje temu:

„Pre trideset godina započela je decenija koja nas je politički i kulturološki dislocirala od ostatka sveta koji je doživljavao svoj Belle Époque. Paradoksalno, pop kultura nikada nije bila življa, fokusiranija, određenija… Distorzirano favorizovanje osamdesetih u kasnijim godinama upravo proističe iz čemera socijalnog i nacionalnog posrnuća devedesetih, Međutim, važno je da se sistematizuje ova decenija zbog veličanstvenih dometa popularne kulture u okviru rok scene, filmova, TV serija, pozorišnih predstava, književnosti, publicistike.Ovo predavanje-razgovor bi trebalo da objektivizuje i sistematizuje devedesete u popularnoj kulturi, izbegavajući uobičajenu turbo-folk fetišizaciju, već fokusirajući se na prave heroje ovog vremena, vezujući ih u kontekst današnje situacije i prateći šta je proizašlo iz njih.“

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.