Nagradu “Milan Mladenović” u konkurenciji od 126 dela osvojio je bend iz Beograda Artan Lili sa kompozicijom “D.E.P.R.A.”.

Nagrada je dodeljena na Milanov rođendan u Narodnoj biblioteci Srbije.

“Kompozicija „D.E.P.R.A.“ zadovoljila je sve kriterijume koje muzičko delo čine izuzetnim. To je originalno, duboko individualno, stilski dosledno i inteligentno autorsko i izvođačko ostvarenje, koje talenat i veštinu tretira bez kalkulacija i cinizma, sa autentičnom emotivnošću i pripadajućim poštovanjem. To su samo najvažniji, ali ne i jedini razlozi koji su Artan Lili i Bojana Slačalu, jednog od najtalentovanijih autora novije generacije, izdvojili u konkurenciji od 126 dela od kojih nijedno nije bilo za potcenjivanje. Iskreno čestitamo dobitnicima i želimo im da se dalje razvijaju i napreduju pred očima mudre, zahtevne i zahvalne publike”, naveli su članovi žirija Aleksandar Žikić, Zoran Kostić Cane i Vasil Hadžimanov .

pobednička numera

Nagrada Milana Mladenovića će se dodeljivati svake godine na dan Milanovog rođenja (21. septembra), za muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 2000 evra.

“Svrha ove nagrade je da prepozna i podstakne stavaraoce u čijim se delima mogu prepoznati ona obeležja koja su krasila Milana Mladenovića”,  istakao je jedan od članova upravnog odbora Zadužbine “Milan Mladenović”.

Lik i delo Milana Mladenovića, vođe kultnog benda EKV, teško da može biti zaboravljeno. Svakako, njegova majka je u svom testamentu zatražila da se osnuje zadužbina koja će nositi njegovo ime. Zadužbina je osnovana, a od ove godine će se dodeljivati i regionalna godišnja nagrada koja će nositi ime ovog istaknutog muzičara, pesnika i kompozitora.

Zadužbina je nevladina neprofitna organiyacija osnovana sa namerom da se autorska i lična zaostavština Milana Mladenovića sačuva kao celina i da se nameni za kulturne i humanitarne svrhe. Članovi Upravnog odbora Zadužbine su Zoran Kostić Cane, Milivoje Petrović-Miško Plavi i advokat Nenad Milovanović.

Piše: Ksenija Stojiljković

Foto: Zadužbina Milana Mladenovića / Aleksandar Milosavljević


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
26
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
16
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
13
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
33
Predivno
Super Super
16
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.