Izložba “Inspiracija Beograd 2020” biće otvorena 8. februara u 17h u Gradskoj galeriji u Beogradu.

Tokom 2020. godine, pokrenut je novi ciklus Artist in Residence Programa / Inspiracija Beograd, koji KC Grad razvija još od 2014. godine.

Kako je ovaj program tokom 2020. godine donekle zaustavljen nemogućnošću da strani umetnici dođu u Beograd i s obzirom na to da je u situaciji globalne pandemije i ograničenog kretanja fokus sa umetničkog dela usmeren na neizvesnost, maske, antibaktrijska sredstva, promenljivo radno vreme galerija…

KC Grad je rešio da umesto klasičnih izložbi, galerijski prostor ponudi umetnicima.

Putem otvorenog poziva formirana je grupa umetnika koji su tokom decembra 2020. i januara 2021. vredno radili na svojim projektima.

Ovakav vid uzajamne podrške umetnika i galerije rezultirao je radovima koje vam predstavljamo u vidu grupne izložbe pod nazivom “Inspiracija Beograd 2020”.

Umetnici učesnici umetničke rezidencije KC Grada su: Biljana Milenković, Aleksa Jovanović, Bojana Torlak, Lazar Simeunović, Tijana Mrvošević, Vanja Pašić, Draga Mrvoš Mott, Marija Šavija, Yao Wang, Alexander Gulevskiy, Dea Džanković i Chloe Wang.Prateći program, kao i termini predstavljanja umetnika, biće naknadno objavljeni. 

Izložbu možete je posetiti svakodnevno do 20. februara, u periodu od 16 do 20h.

Poziv za novi ciklus rezidencijalnog programa otvoren je do 14. februara, a sve informacije se mogu dobiti upitom na mejl: [email protected].

Foto: Promo 


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.