Izložba umetničke kolekcije asocijacije ArtLink pod nazivom Umetnici umetnicima, nakon što je predstavljena u Kulturnom centru Novog Sada, otvorena je juče u Beogradu, u Konaku kneginje Ljubice.

Radovi grupe autora naših poznatih slikara, umetnika srednje i mlađe generacije okupljeni su u okviru humanitarne inicijative „Umetnici umetnicima” kojom ArtLink spaja umetnike različitih oblasti i generacija, iz Srbije i regiona, sa ciljem da se podrže mladi muzički i likovni talenti.

Na izložbo su predstavljeni radovi likovne i primenjene umentnosti poput umetničke keramike, nakita, mozaika, zatim karikature.

Svoja dela izložu: Danica Basta, Mario Điković, Budimir Dimitrijević, Marija Dokmanović, Ana Đapović, Ivana Martić, Jelena Milić, Jelena Milošević Jovanović, Una Novosel, Zorica Obradović Lončar, Simona Pavlović, Miona Stefanović, Jakša Vlahović, Marija Zdravković i Nikola Žigon.

„U ovo veoma nesigurno vreme, u kome su umetnost i umetnici duboko pogođeni posledicama pandemije jer nisu u mogućnosti da svoj rad predstave i da uspostave komunikaciju sa publikom na način na koji su to ranije činili, ArtLink kreira novu platformu i fond Umetnici za umetnike”, rekla je umetnički direktor i osnivač ArtLink asocijacije, pijanistkinja  Jovanka Višekruna Janković.

„Obraćam se lično, da u ovom trenutku 2021. godine, dok stojiš ispred moje slike, draga Dušo, osetiš tu Silu, da je osetiš u svom krvotoku i  da joj se prepustiš. Ta Životna Sila, nosi inteligenciju svega što živi, šifru svega što se rađa i razvija, nosi Sklad i  Harmoniju. Ona je ta koja obnavlja, ona pobeđuje uvek i zasvagda“, objavio je nedavno učesnik izložbe, Nikola Žigon.

Izložba je humanitarnog karaktera, prodajna, i ima za cilj podršku umetnika umetnicima. Od prodaje slika deo novca ide u fond ArtLink asocijacije koja podržava mlade muzičke talente i vizuelne umetnike.

Izložba je otvorena do 13. decembra.

Foto: press ArtLink i privatna arhiva


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.