Institut za umetničku igru pokreće nakon uspešnog rada Kompanije Balet mladih i program Folklor mladih, namenjen učenicima srednjih baletskih škola, odseka narodna igra, igračima folklornih ansambala kulturno -umetničkih društava i pojedincima koji se bave narodnom igrom, uzrasta od 15 do 20 godina.

Audicija za sve zainteresovane će biti realizovana u subotu, 27. marta u 15 časova u Institutu za umetničku igru ul. Bulevar vojvode Mišića 43A, sala 307, koju će voditi koreografi i pedagozi sa odseka Scenska narodna igra i muzika.

Prijave su otvorene do 25. marta ove godine i primaju se mailom [email protected] s naznakom FOLKLOR MLADIH.

Prijava treba da sadrži sledeće:

Ime i prezime;

Datum rođenja;

Škola koju učenik pohađa i/ili kulturno-umetničko društvo;

Mobilni telefon i mejl adresa (lični ili od roditelja).

Ukoliko kandidat prođe audiciju i priključi se Folkloru mladih, imaće mogućnosti da usavršava svoje igračke sposobnosti, učestvuje u projektima odseka scenska narodna igra i muzika i drugim projektima Instituta za umetničku igru.

Folklor mladih je organizovan s ciljem popularisanja i promocije scenske narodne igre, kao i edukacije mladih zainteresovanih u ovom polju umetničke igre.

Folklor mladih počinje s radom u utorak, 30. marta sa početkom u 19 časova. Probe će se održavati dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom od 19 časova, po potrebi i nedeljom.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.