Popularne Novosađanke, četvoročlani ženski sastav The Frajle, koji ove godine ulazi u jedanaestu godinu rada, vraća se na koncertnu scenu Beograda, nastupom koji će biti održan 23. marta u 20h u Kombank dvorani.

Nakon što su maja prošle godine objavile veoma zapažen peti studijski album pod nazivom “Obraduj me” koji čine obrade poznatih domaćih hitova i nakon burne letnje i zimske turneje, Frajle će prve dane proleća započeti u bivšoj Dvorani Doma sindikata.

Četiri dame Marija, Nevena, Jelena i Nataša poznate po originalnom, arhaičnom stilu oblačenja i čiji se muzički stil tumači kao “vojvođanski tango” ili “ženski bećarac”, vlasnice su četiri autorska albuma (Naš prvi album sa putovanja, 2012; A strana ljubavi, 2014; B strana ljubavi, 2015; Ljubav na dar, 2017)

Godine 2019. objavljuju CD “Obraduj me”, gde na vrlo autentičan način predstavljaju obrade pesama, koje su bili zapaženi hitovi, dok im u pesmama gostuju originalni izvođači tih pesama.

U toku jedanaest godina “muzičkog putovanja” proputovale su pola sveta, ali i obišle sve zemlje bivše Jugoslavije. “Iskaču iz šina” u odnosu na druge podatkom da su nastupale u avionu na 10.000 metara, ali i u Evropskom parlamentu u Briselu, bolnici, manastiru, dečijem vrtiću, ali i na brojnim humanitarnim koncertima.

Vrlo su rado viđene na festivalima, pa njihov bogat karijerni opus opisuju između ostalih Radijski festival iz 2013. kada su se predstavile pesmom Pare vole me, Devete Runjićeve večeri (2013), Proleće u Beogradu (2014 ), ali i CMC festival u Vodicama (2019), gde su nastupile pesmom Zlato te Splitski festival (2019) gde su nastupile sa vrlo hitičnom pesmom “Noćas si moje vino”.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.