Institut za umetničku igru organizovaće tradicionalni Winter Intensive Masterclass 2021 – klasičan balet od 18. do 23. januara koji će voditi Balet majstor iz Italije Odoardo Maria Bordoni.

Winter Intensive Masterclass – klasičan balet obuhvataće vežbe klasičnog baleta po Vaganova sistemu s akcentom na tehničkim zahtevima i njihovom savladavanju, duetskoj igri i repertoaru.

Intensive Ballet Masterclass namenjen je učenicima Osnovnih baletskih škola (3 i 4. razred), učenicima Srednjih baletskih škola (1, 2, 3 i 4. razred) i profesionalnim igračima.

Odoardo Bordoni diplomirao je ne Dance Natioanl Academy, nakon čega nastavlja usavršavanje na koreografskoj Akademiji A.Vaganova u Sankt Petersburgu. Završna teza njegovog rada bila je Metodologija klasičnog baleta i duetska igra. Nakon toga nastavlja specijalizaciju iz koreografije na Lenjingradskom konzervatorijumu Rimski Korsakov gde se bavi obnovom i nasleđem baleta Petipa i Fokina.

U Tetru Kirov odigrao je najznačajnije solističke uloge u Labudovom jezeru, Don Kihotu, Talisman, Korsaru, Bajaderi i dr.

Poslednjih godina posvetio se koreografskom radu, a kao predavač gostuje na prestižnim ustanovama u Italiji i Rusiji.

Projekat je realizovan u saradnji s Association and Artistic Management M. A. Artists.

Fotografija: P0ivatna arhiva


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.