I ove nedelje Virtuelno putovanje Madlenianuma nastavlja u istom ritmu emitovanjem najpopularnijih, antologijskih predstava nastalih u preko 20 godina dugoj istoriji. Sredom i petkom će se emitovati muzički komadi, a nedeljom će ići dramske predstave.

Predstave se emituju preko Youtube kanala od 19 i 30 časova, sem Programa za mlade koji se emituje od 18 časova, a reprizni termini su od 18 časova, kako bi mlađi gledaoci mogli da odgledaju sadržaje njima namenjene.

U sredu 8. aprila biće emitovana opera Žaka Ofenbaha Hofmanove priče u impresivnoj scenografiji Miljena Kljakovića Kreke, raskošnim kostimima Milanke Berberović, modernoj režiji proslavljenog reditelja Dejana Miladinovića i pod dirigentskom palicom maestra Gorjana Korunoskog.

Hofmanove priče / Foto: Madlenianum

U petak 10. aprila, još jedan spektakl – balet Severna bajka, u koreografiji i režiji Staše Zurovca, a na muziku Edvarda Griga, čuveni Per Gint, muzika koja je rađena za dramu Herika Ibzena. Izvedeno je 18 numera iz Grigove muzike koja sadrži sve poznate numere: Solvejginu pesmu, Jutro, Anitrin ples, Arapsku igru, ali i mnogo nepoznatih delova i muzičkih rešenja koja čine ovaj balet multi projektom, koreodramom i operom-baletom. 

Mačka na usijanom limenom krovu / Foto: Madlenianum

Ovaj baletski projekat dirigovao je Stanko Jovanović, a rediteljka Ivana Vujić je postavila nekoliko kultnih predstava na sceni Madlenianuma poput drame Mačka na usijanom limenom krovu, po komadu Tenesi Vilijamsa, u sjajnoj izvedbi Nataše Ninković i Nenada Jezdića.

Foto: Madlenianum


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
30
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
20
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
16
Zanimljivo
korisno korisno
13
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
20
Super
Dragana Ilić

Doživotni istraživač, ljubitelj života i nepopravljivi optimista.