I ove nedelje Virtuelno putovanje Madlenianuma nastavlja u istom ritmu emitovanjem najpopularnijih, antologijskih predstava nastalih u preko 20 godina dugoj istoriji. Sredom i petkom će se emitovati muzički komadi, a nedeljom će ići dramske predstave.

Predstave se emituju preko Youtube kanala od 19 i 30 časova, sem Programa za mlade koji se emituje od 18 časova, a reprizni termini su od 18 časova, kako bi mlađi gledaoci mogli da odgledaju sadržaje njima namenjene.

U sredu 8. aprila biće emitovana opera Žaka Ofenbaha Hofmanove priče u impresivnoj scenografiji Miljena Kljakovića Kreke, raskošnim kostimima Milanke Berberović, modernoj režiji proslavljenog reditelja Dejana Miladinovića i pod dirigentskom palicom maestra Gorjana Korunoskog.

Hofmanove priče / Foto: Madlenianum

U petak 10. aprila, još jedan spektakl – balet Severna bajka, u koreografiji i režiji Staše Zurovca, a na muziku Edvarda Griga, čuveni Per Gint, muzika koja je rađena za dramu Herika Ibzena. Izvedeno je 18 numera iz Grigove muzike koja sadrži sve poznate numere: Solvejginu pesmu, Jutro, Anitrin ples, Arapsku igru, ali i mnogo nepoznatih delova i muzičkih rešenja koja čine ovaj balet multi projektom, koreodramom i operom-baletom. 

Mačka na usijanom limenom krovu / Foto: Madlenianum

Ovaj baletski projekat dirigovao je Stanko Jovanović, a rediteljka Ivana Vujić je postavila nekoliko kultnih predstava na sceni Madlenianuma poput drame Mačka na usijanom limenom krovu, po komadu Tenesi Vilijamsa, u sjajnoj izvedbi Nataše Ninković i Nenada Jezdića.

Foto: Madlenianum


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Dragana Ilić

Doživotni istraživač, ljubitelj života i nepopravljivi optimista.