December 5, 2019

Bašta Fest pokreće podkast “U svojoj bašti”

Foto: Bašta Fest

Bašta Fest pokreće podkast pod nazivom „U svojoj bašti“ – o filmskim i drugim inicijativama.

Podkast „U svojoj bašti“ činiće razgovori sa hrabrim i istrajnim pojedincima/kolektivima koji sami pokreću svoje projekte, te rade na decentralizaciji i širenju kulturne svesti širom Srbije.

“Istraživaćemo koliko je teško upustiti se u ovakve podvige, kao i u kom obliku zadovoljstvo dolazi nakon postignutog cilja. Informisaćemo se o tome šta treba da podržimo, posetimo, pogledamo, poslušamo. Autorka podkasta je Maja Šuša, a na voditeljskoj funkciji pridružiće joj se i Maša Seničić, Nikola Ljuca i Dragan Jokanović. Ovaj podkast uživo slušajte na Radio Aparatu petkom u 17h, a svaku epizodu ćete nakon emitovanja moći da pronađete na njihovom Mixcloud-u“, navodi se u saopštenju.

Foto: Bašta Fest

Prva emisija emituje se prvog petka u decembru! U gostima če biti ekipa filma „Moj jutarnji smeh“ – Marko Đorđević, reditelj, scenarista i montažer, i Filip Đurić, glavni glumac.

Ovaj film je osvojio publiku i žiri na nedavno završenom Festivalu autorskog filma u Beogradu. Osim velikog interesovanja i uzbuđenja koje je izazvao, dobio je i Nagradu za najbolji film, Grand Prix “Aleksandar Saša Petrović”.

O festivalu

Bašta fest je internacionalni festival kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, godišnja manifestacija koja se održava svakog prvog vikenda u julu i traje četiri dana.

Festival je, između ostalog zbog profesije osnivača, usko orijentisan na zajednički rad reditelja i glumaca. Fokus je na kvalitetnim glumačkim interpretacijama ima veliki uticaj na pozitivno pozicioniranje Bašta festa među internacionalnim festivalima kratkometražnog filma.

Bašta fest je od izuzetnog značaja za decentralizaciju kulture, budući da je usmerio raznolik filmski, muzički, edukativni i prateći program na ovu predivnu regiju. 

Foto: Bašta Fest