Sada već tradicionalno, Bašta Fest se slavi i zimi. U ponedeljak, 23. decembra, od 19 sati u Spratu (Cetinjska 15) biće prikazana četiri filma sa ovogodišnjeg Bašta festa.

Filmovi na programu od 19h:

„Žicka“ Ivan Bukvić 24’

Žicka – Ivan Bukvić

Film govori o dečaku romskog porekla, beskućniku, koji provodi dane i noći na ulici, na prvi pogled žickajući novac i hranu. Uloge tumače Vanja Nenadić, Uroš Aziraj, Slobodan Boda Ninković, Marko Adil Vasić, David Jovanović, Nemanja Oliverić, Igor Benčina, Predrag Vasić, Kosta Bekić i Sava Rakić.

Film je režirao Ivan Bukvić, a autori scenarija su Ivan Bukvić i Vladimir Tagić. 

„Brazilka“ Sara Marković 22’

Brazilka – Sara Markovic

Mlada devojka, ogoljena na stolu, za depilaciju pokušava da reši misteriju muško-ženskih odnosa. Sara Marković je scenaristkinja i rediteljka ovog filma.

Uloge: Mina Nikolić, Anđelika Simić,  Đorđe Miketić,  Jelena Gavrilović, Aleksandra Saša Anđelković i Milena Božić.

„Mi smo videli leto“ Nikola Stojanović 20’

Mi smo videli leto – Nikola Stojanović

Film govori o tinejdžerki koja gori od želje za životom i koja se seli u Kaliforniju te za sobom ostavlja sve što je ikada volela. U svom zamrlom radničkom gradu u Srbiji, poslednje dane provodi sa dvojicom prijatelja iz detinjstva. Režiju filma potpisuje Nikola Stojanović, a scenario Nađa Petrović. Glavne uloge tumače: Jelena Tjapkin, Nikola Pavlović i Mario Vrečo.

„Strano telo“ Dušan Zorić 20’

Strano telo – Dušan Zorić

Film “Strano telo” je priča o momku Marku koji, pokušavajući da zgodnim prijateljima dokaže muškost, izlazi u noć da nađe devojku. U susretu sa žrtvom seksualne traume iz prošlosti, on otkriva agresivni deo svoje ličnosti. Glumačku podelu čine Dubravka Kovjanić, Marko Grabež, Mihajlo Jovanović, Miodrag Dragičević i Sara Simović. Režija: Dušan Zorić, scenario: Dušan Zorić i Boris Grgurović. 


Pročitajte još: Bašta Fest pokreće podkast “U svojoj bašti”


Nakon projekcija slede razgovori sa autorima i glumačkom ekipom.

Ulaz je slobodan.


O Bašta festu

Bašta fest je internacionalni festival kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, godišnja manifestacija koja se održava svakog prvog vikenda u julu i traje četiri dana. Festival je, između ostalog zbog profesije osnivača, usko orijentisan na zajednički rad reditelja i glumaca, a fokus na kvalitetnim glumačkim interpretacijama ima veliki uticaj na pozitivno pozicioniranje Bašta festa među internacionalnim festivalima kratkometražnog filma. Bašta fest je od izuzetnog značaja za decentralizaciju kulture, budući da je usmerio raznolik filmski, muzički, edukativni i prateći program na ovu predivnu regiju. 

Trenutno je u toku prijavljivanje filmova za učešće na sedmom izdanju festivala koje se održava od 2. do 5. jula 2020. godine. Sve detalje prijavljivanja možete naći na sajtu Bašta Fest-a.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.