Novosadski bend BaYat objavio je krajem novembra četvrti singl “A Prayer In Time”. Ovo je ujedno i njihov poslednji singl pred objavljivanje debi albuma “So It Begins” koji izlazi 25. decembra.

Pesma “A Prayer In Time” bavi se moralnim pitanjima ljudske rase i društva u celini.

Tematika pesme je bazirana na velikom broju prilika koje društvo ima da se iskupiza svoje greške, ali nekako ne uspeva, uz poruku da „Nikad nije kasno“ je zapravo laž. Svi biraju sopstveni put i treba da donose mudre odluke, kako se ne bi kajali.

Za produkciju pesme se postarao studio „Blaze“ iz Beograda.

Pesma je inspirisan alegendarnim bendovima : Metallica, The Rage Against The Machine i System Of A Down.

Kao i prethodni singlovi benda BaYat, i ova pesma je alt rock sa suptilnim primesama nu metala.

O bendu BaYaT

BaYaT ( M8, Lil’ Coly, Grey, Warden i Styx ) je novosadski alt rock bend. Ovi momci su počeli da sviraju zajedno još 2013. godine kao cover bend „GoodCompany“.

Frontmen grupe, Miloš Bajat, je odranije poznat srpskoj publici po učestvovanju u muzičkim takmičenjima „Prvi glas Srbije“ i „Iks Faktor“ i kao pevač grupe „Generacija 5“.

Svirali su pesme u kojima su uživali i uz koje su odrastali. Od klasičnih, kao što su: BadCompany,  Billy Idol, Whitesnake, Metallica, pa do SerjTankian, Stone Sour, Audioslave, System Of A Down, Linkin Park, Korn, LimpBizkit itd.

BaYaT je već primećen od strane radio stanica širom sveta, kao što su : Rock radio UK, Lonely Oak Radio (USA), RKC radio (Francuska), Wigwam radio (UK), BBS radio (USA). Slušaoci širom sveta su imali prilike da čuju njihove prethodne singlove :„So It Begins“,„Adrenaline“ i„Lost“. Rock Radio UK je odabrao„Adrenaline“ za jednu od najboljih pesama2018. godine, a „So It Begins“ za 2019. godinu.

Bez obzira na to gde nastupaju, BaYaT pravi atmosferu koju rok muzika zaslužuje.

Piše: Miljana Miletić

Foto: BaYat


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
2
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.