Nagrađivani amerikana kantri bend 058 iz Splita objavio je novu pesmu “Istina” .

„Inspiracija za pjesmu dobivena je raznim društvenim događanjima s kojima smo svakodnevno okruženi i silnim nepravdama prema malom, običnom čovjeku, koji rijetko podiže svoj glas. Iako do sada nismo radili pjesme s angažiranim tekstovima, sveukupna situacija nas je potakla da se ovaj put odlučimo na angažirani tekst. Kako bismo potpuno skrenuli pažnju na snagu teksta, pjesmu smo odlučili objaviti samo u audio verziji, koja je glazbeno žešća od naših dosadašnjih pjesama“, rekao je Branko Mamut, autor i osnivač benda.

Pesmu je otpevao Predrag Lovrinčević, koji, uz povremeno preuzimanje uloge glavnog vokala od Jelene Bebić, u bendu svira usnu harmoniku.

Muziku za pesmu uradio je Branko Mamut, a stihove je napisala Mara Jurčević. Energičan kantri aranžman osmislio Ivan Cinotti.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.