June 15, 2021

Bend Buč Kesidi snimio film „Buč Kesidi: Euforija uživo”

Bend Buč Kesidi snimio je svoj prvi bioskopski muzički film pod nazivom „Buč Kesidi: Euforija uživo”.

Ovo filmsko-muzičko ostvaranje donosi nova izvođenja pesama sa hvaljenog albuma „Euforija” i nekoliko starih hitova, a sve to na filmskom platnu!

„Očekujemo pune sale i da će se publika provesti kao na koncertu, ako ne i bolje”, poručuju iz benda.

Film će biti prikazan u devet gradova regiona ekskluzivno u Cinestar bioskopima širom regiona i to po sledećim datumima premijera:

Beograd – petak 18.6.

Novi Sad – subota 19.6.

Pančevo – nedelja 20.6.

Split – nedelja 11.7.

Rijeka – ponedeljak – 12.7.

Zagreb – utorak – 13.7.

Osijek – sreda – 14.7.

Sarajevo – utorak 20.07.

Banja Luka – sreda 21.07.

Kako izgleda kada Luka Racić i Zoran Zarubica, dvojac koji stoji iza naziva „Buč Kesidi”, odluče da produže zakupljeni termin u poznatom televizijskom studiju i spontanim koncertom onemoguće snimanje reklame „Yugodiskaća”, najveće firme koja se bavi proizvodnjom disko kugli, publika može saznati u novom filmu naziva „Euforija uživo” čiji su idejni tvorci David Jovanović i Đorđe Kostić.

„Buč Kesidi”, mužički dvojac koji je regionalnu scenu osvojio muzikom koja ima odrednice indi popa, indi roka i eletkropopa. Bend je 2019. godine predstavio drugi studijski album „Euforija”, a publika u filmskom ostvarenju „Euforija uživo” imaće priliku da vidi šta se dogodilo tog dana u studiju i kako je izgledao njihov koncert iz „hiljadu devetsto šezdeset i neke”. Osmišljen u formi ekranizovanog koncerta sa interesantnim zapletom koji nas vraća u epohu 60-ih i 70-ih godina, film će publici omogućiti da uživa u koncertnom izvođenju numera koje su obeležile album „Euforija”. Među njima su istoimena pesma koju je publika odmah sjajno prihvatila, kao i „Nema ljubavi u klubu”, „Đuskanje ne pomaže”, „Nedelja ujutru”, „TIHO” i druge.

„Naš plan je bio da krajem 2020. godine, s obzirom na to da nismo imali koncerte, za publiku snimimo lajv sešn koji bi trajao 20-ak minuta, a koji bismo postavili na internet i dali da se pušta na televiziji. Tražeći reditelja za to, našli smo Davida Jovanovića i njegovu ekipu. On je bio veoma voljan da radimo, ali je i postepeno razvijao početnu ideju i razmeru celog projekta, dok na kraju nismo došli do toga da imamo zapravo pravi muzički film”, objašnjavaju članovi benda.

Režiju filma „Euforija uživo” potpisuje David Jovanović, koautori scenarija su David Jovanović i Đorđe Kosić. Glumačku ekipu pored članova benda „Buč Kesidi” čine Miona Marković, Jana Bjelica, Tamara Milošević, Nikola Pavlović, David Jovanović, Vladimir Jocović, Branislav Platiša, Jovan Savić, Rajko Orlić.

Izvršni producent filma je Relja Milanković za Bassivity Studios – novi sektor u okviru poznate produkcijske kuće Bassivity, koja najavljuje rad na novim filmskim i serijskim ostvarenjima.Producenti filma su David Jovanović, Marija Simić i Janko Đorić.

Članovi benda biće prisutni na svim premijernim projekcijama na druženju sa fanovima posle projekcije filma u svim državama prema važećim epidemiološkim merama. Ulaznice su u prodaji na sajtovima www.cinestarcinemas.rswww.blitz-cinestar.hr i www.cinestarcinemas.ba

Foto: Ljubiša Joković