U Beogradu se po drugi put održava se humanitarna trka Wings For Life u kojoj mogu učestvovati svi građani Republike Srbije ili oni koji se nađu na njenoj teritoriji 9. maja ove godine.

Vreme okupljanja je u 13 časova na Ušću kod Muzeja savremene umetnosti. Sama staza je kružna i ima dužinu od 1.7km sa tri različite podloge za trčanje: tartan, šljaka i beton.

Za trku se registruje preko aplikacije Wings For Life (iOS ili Android). Minimalni trošak registracije za trku je 12 eura, a sav novac od prihoda ide u neprofitnu organizaciju Wings For Life koja se bavi istraživanjem bolesti kičmene moždine

Pored organizovane trke na Ušću, svi koji žele da učestvuju u Wings For Life App Run trci mogu to učiniti i na svojoj omiljenoj trkačkoj ruti – dovoljno je da se samo prilikom registracije odabere opcija individualnog trčanja.

Belgija, maj 2015 / Foto: Thomas Sweertvaegher za Wings for Life World Run

Interesantno je da se ova trka realizuje na isti dan u isto vreme u preko 70 zemalja širom sveta – bilo da je u njihovoj vremenskoj zoni noć ili dan, bilo da ih dok trče prati sunce ili nevreme.

Pored toga, Wings For Life App Run je specifičan po tome što ne postoji klasičan cilj – u ovoj trci je važno da ne dozvolite da vas na mobilnoj aplikaciji za pametne telefone ne prestigne virtuelni “Catcher Car“, koji se kreće istom brzinom svuda na svetu. Trka se završava onog momenta kada ovaj virtuelni automobil prestigne sve trkače.

Od 2014. godine, kada je prvi put održana, trku je trčalo preko 700.000 trkača širom sveta, koji su ukupno prešli 7.000.000 kilometara i skupili preko 29.000.000 evra.

“Na dane održavanja trke biće preduzete sve mere za minimalizovanje rizika od zaraze virusom Covid-19, koje će u tom trenutku da budu na snazi od strane nadležnih institucija. Radi transparentnosti i odgovornosti prema takmičarima, institucijama i društvu generalno, u nedeljama pre trke biće jasno i blagovremeno komunicirane sve eventualne promene“, ističu organizatori.

Foto: London, 2020 / Foto: Darren Wheeler/Red Bull Content Pool


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
16
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
33
korisno
okej okej
30
okej
divno divno
26
divno
Predivno Predivno
23
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.