“Ovo je priča o svima nama”, rekao je o predstavi “Berači snova” Vladimir Đurđević, pisac komada po kome se predstava i igra uoči njene premijere 11. marta u “Zvezdara teatru” u Beogradu.

Reprize „Berača“ su zakazane u tri termina i to 12, 19. i 26. marta na sceni Danilo Bata Stojković.

Reditelj komada Božidar Đurović rekao je da priča nije nimalo laka, ali da je tim koji je radio bio istrajan, te ne sumnja u uspeh predstave.

“Živimo u vremenu čuda, i ova predstava upravo svedoči o tome kao i o raspadu jedne porodice i društva. Publika će gledati jednu višeznačnu, višeslojnu priču, i ako smo nešto uspeli da shvatimo kroz otvorene probe, a preko maski koje publika nosi, jeste da se publika jednim okom smeje a drugim plače”, rekao je Đurović.

Glumačku ekipu čine Hadži Nenad Maričić, Biljana Đurović, Bojana Stojković, Stefan Jevtović, Siniša Ubović, Ivan Jevtović i Joakim Tasić.

Ivan Jevtović, koji tumači lik negativca, rekao je da komad doživljava kao “spektakularne fudbalske makazice pisca Vlade Đurđevića i reditelja Božidara Đurovića”.

Hadži Nenad Maričić, otac i muž u komadu rekao je da dugo nije igrao tako tešku ulogu, a glumica Biljana Đurović koja tumači lik majke i supruge Ivanke, rekla je da je njen lik arhetip srpske žene.

Na kraju, Joakim Tasić je pojasnio šta simbolizuje malina u predstavi.

“Kad me pitaju šta simbolizuje malina u predstavi, kažem da je to plod koji mora doći radom, a u predstavi smo uglavnom svi takvi da želimo bez rada da dođemo do rezultata, posebno lik Ćumura koji tumačim”.

Foto: Jakov SimovićKako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.