Kratki dokumentarni film „Beskućnik dendi“ reditelja Jugoslava Nikolića ekskluzivno će biti prikazan u petak, prvog oktobra, na MojOFF filmskoj platformi čime će svečano otvoriti kolekciju kratkih filmova na onlajnu.

Domaća biografska drama o bivšem beogradskom plesaču i umetniku Nikoli Vraniću prati razvoj života na ulici tokom pandemije korona virusa, ali i život samog baletana pre nego što je završio na ulici. „Da sad ne pričamo o teškim temama“, bile su reči Nikole Vranića kada je objašnjavao da nema posla i novca za kulturu.

Nikola, koji je 2017. godine postao beskućnik, mnogim Beograđanima je poznat po besprekornom oblačenju i očešljanoj bradi, iako je njegov život sada na ulici.

Jugoslav Nikolić, čiji potpis nosi ovo ostvarenje, održao je i izložbu fotografija pod nazivom „I oni bi ostali kod kuće“, a inspiraciju za film dobio je jer smatra da je „došlo do prezasićenja od svega, pa i od korone“, rekao je Nikolić.

Nakon ove domaće premijere, publika MojOFF platforme imaće priliku da se podseti kratkih ostvarenja fantastične francuske rediteljke Anjes Varde. Kolekcija njenih filmova popunjavaće se na nedeljnoj bazi sa po dva ostvarenja.

Ostvarenje „Beskućnik dendi“ čija je svetska premijera, a ujedno i jedino bioskopsko prikazivanje, bila na proleće ove godine, publika će moći da pogleda za vikend – prvog, drugog i trećeg oktobra na mojoff.net filmskoj platofmi.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.