Dokumentarni film reditelja Džima Džarmusa (Jim Jarmusch) “Gimme Danger” o rok grupi Studžis (The Stooges) i Igiju Popu (Iggy) biće besplatno prikazan u četvrtak, 4. juna na platformi MOJ OFF.

Ostvarenje vodećeg savremenog norveškog reditelja iscenariste Erika Popea “Uteja – 22. jul” drugi je besplatan film novog repertoara. Radnja filma okrenuta je terorističkom napadu koji je 2011. zadesio Norvešku, na ostrvu Uteja, u blizini prestonice Oslo. 

Film je zasnovan na temeljnim istraživanjima i intervjuima koje je Pope uradio sa 20 mladih ljudi koji su preživeli taj dan na ostrvu.

Na platformi će se naći i poslednji igrani film holivudskog veterana Roberta Redforda “Starac s revolverom” (The Old Man & the Gun). U filmu Redford tumači glavnu ulogu koja mu je donela nominaciju za nagradu Zlatni globus (2019) od subote 30. maja naći će se na repertoaru online bioskopa MOJ OFF.

Američki film “Starac s revolverom” scenariste i reditelja Dejvida Louerija (David Lowery) rađen je po istinitoj priči. Govori o Forestu Takeru, čoveku koji je sa svojih 70 godina smelo pobegao iz zatvora San Kventin.

“Starac s revolverom” / Foto via MCF

Interesovanje za ovog pljačkaša banaka počelo je 2003. godine kada je novinar magazina “The New Yorker” Dejvid Gran objavio intervju sa izvesnim Takerom koji je, veliki deo života proveo u zatvoru gde je i preminuo. Nekoliko godina kasnije reditelj David Loueri prilagodio je ovu priču filmskom scenariju.

Osim američke biografske komedije, na repertoaru će se naći i engleska komedija “Plivati sa muškarcima” (Swimming with Men) koji je prikazana na prošlogodišnjem festivalu Slobodna zona.

Na repertoaru su i filmovi sa Kana. Najpre ostvarenje “Jezero divljih gusaka” (The Wild Goose Lake) kineskog reditelja Diaoa Jinana koji je nominovan za Zlatnu palmu na poslednje održanom Kanskom festivalu.

Foto via MCF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.