March 20, 2020

Besplatan online filmski festival Moj Off – svetske premijere, filmovi sa najnovijih festivala i još mnogo toga na jednom mestu

Pokreće se kućni online filmski festival! Najnoviji i nagrađivani filmski naslovi koji su obeležili festivalsku scenu naći će se na repertoaru online festivala pod nazivom Moj OFF.

Kako bi dani izolacije protekli za nijansu zanimljivije, MCF MegaCom Film, Kombank Dvorana, CineGrand i bioskop Vilin Grad pridružili su se aktuelnoj online kulturnoj sceni i u jeku borbe sa pandemijom virusa (korona – COVID-19) osmislili potpuno besplatan kućni online filmski festival.

U okviru dvonedeljnog “online festivala” naći će se preko 30 najnovijih igranih i dokumentarnih ostvarenja, od kojih su mnogi svetske online premijere, ali i filmovi koji su premijerno prikazani na nedavno završenom 48. FEST-u i 25. FAF-u.

Na repertoaru će se naći i film “Nevidljivi život” koji je dobio nagradu Beogradski pobednik za najbolji film FEST-a kao i “Martin Eden” koji je dobio nagradu Gordan Mihić za najbolji scenario FAF-a.

Pored navedenih filmova biće prikazan i “Parazit”film koji je dobio Oscara za najbolji film i najbolju režiju.

Parazit / Foto via MCF

Publika će moći da gleda i filmove pristigle sa crvenog tepiha Kana, Venecije, Berlina ali i najznačajnijih dokumentarnih festivala poput IDFA-e, CPH DOX-a. Ovi filmovi naći će se u okviru dve programske celine tokom kojih će se dnevno prikazivati po tri premijere i po tri reprizna filma uključujući i specijalne retrospektive najvećih filmskih autora i njihovih kultnih ostvarenja u mini ciklusima.

Kako nije reč o platformi za gledanje filmova nego pravom filmskom festivalu, filmovi će moći da se prate samo u određenim terminima u toku dana.

Filmove će online moći da prate kako posetioci iz Srbije, tako i iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na kraju prikazivanja festivala biće proglašeni pobednici o kojima će odlučivati žiri i sami gledaoci.


Festival, koji nastaje u vremenima brobe protiv virusa, ima za cilj da nastavi svoj kulturni život i u buduće i poklonicima sedme umetnosti pruži novi izazov i mogućnost savremenog praćenja festivalskih, autorskih i komercijalnih filmova.

Foto: Pixabay