Film “Majstori, Majstori” publika će moći besplatno da pogleda u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mikrova 1) 6. oktobra, a nakon toga i 13. oktobra u dva termina (18 i 20.30h).

Ovo ostvarenje Gorana Markovića imaće i svoju online premijeru 6. oktobra u 20:30h  na zvaničnoj facebook stranici Vip mobile.

Film “Majstori, Majstori” odavno i opravdano nosi status kultnog ostvarenja, a u godini kada proslavlja svoj 40. rođendan, zasluženo je dobio i digitalnu restauraciju.

Remek delo domaće kinematografije na jednom mestu okupilo je sjajnu glumačku ekipu. Njegova vrednost vremenom raste, a digitalna restauracija će mu omogućiti dalje prikazivanje u vrhunskom kvalitetu slike i tona.

Ceo projekat je završen u samo par meseci 1980. godine, kada je nekolicina mladih ljudi odlučila da stvori nešto mimo postojećih aršina, pa su na brzinu osnovali produkcijsku kuću Art80.

Inicijalna ideja Gorana Markovića pretočena je u scenario za samo dve sedmice. Budžeta skoro da nije bilo, te su glumci prihvatili uloge iz čiste ljubavi prema sedmoj umetnosti. Snimanje se odvijalo u osnovnoj školi „Đorđe Krstić“ i bilo je gotovo za samo 18 dana, odnosno noći, pošto nije bilo moguće snimati tokom dana, dok traje nastava.

Film “Majstori, Majstori” je sedamnaesto restaurirano ostvarenje u okviru projekta Vip Kinoteka, koje Jugoslovenska Kinoteka i Vip mobile ostavljaju u amanet budućim generacijama. Ulaznice za besplatne projekcije filma mogu se preuzeti na dan projekcije sat vremena pre početka filma na blagajni Jugoslovenske kinoteke.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.