July 14, 2020

Besplatni filmovi do 22. jula na Adi – od “Supermena” do “Ljubavi i mode”

"Supermen" / Foto via MCF

Drive in bioskop na Adi nastavlja svoj život i tokom ove nedelje. Na propisanoj distanci, iz svojih automobila, pod zvezdama, Beograđani relaksaciju pronalaze u novijim, ali i starijim filmskim hitovima koje smo svi nekada voleli i rado ih i danas gledamo.

“Supermen”

Zadovoljstvo da filmove gledaju potpuno besplatno, građani će imati zaključno sa sredom, 22. julom, kada će na velikom platnu u 21h biti prikazan “Supermen” iz 1978. godine, kojim je započeta serija o momku Klarku Kentu koji poseduje natprirodne sposobnosti.

Reditelj Ričard Doner je za tadašnju ulogu superheroja izabrao tada 26-godišnjeg mladog glumca Kristofera Riva.

Ruv je za ulogu čuvenog Supermena 1979. godine dobio BAFTA nagradu za obećavajuću glumačku snagu. U prvom Supermenu pojavljuje se i neponovljivi Marlon Brando, ali i Margot Kider, Džin Hekman i drugi.

“Ljubav i moda”

Istovremeno, publika će u subotu 18. jula moći da pogleda i prvi domaći film na otvorenom iz 1960. godine. U pitanju je film “Ljubav i moda” reditelja Ljubomira Radičevića, u kom glavne uloge tumače zvezde srpskog filma Beba Lončar, Miodrag Petrović Čkalja, Dušan Bulajić.

Ovaj mjuzikl, sa primesama komedije i romanse podsetiće na doba stare Jugoslavije i obradovati sve jugonostalgičare.

I “Optužujem” na reprtoaru

Na programu će se i tokom ove nedelje naći i „Festovac“ iz 1971. „Vudstok“, ali i istorijski i politički kontroverzni film Romana Polanskog „Optužujem“ koji je zbog velike gledanosti čak četiri puta prikazan na Festivalu online besplatnog filma MOJ OFF , tokom meseca marta.

Na programu će se u sredu 15. jula naći i čuveni naučno fantastični triler “Blade runner” Ridlija Skota iz 1982. godine.

Naplaćivanje od 23. jula

Bioskop na otvorenom će od 23. jula početi da naplaćuje filmske projekcije, a dani rezervisani za film su sreda, četvrtak, petak, subota i nedelja.

Rezervacija karata vrši se preko sajta Kombank dvorane.

Foto via MCF