Film “Patrole”, bugarsko-srpska drama reditelja Stefana Komandareva biće prikazana na platformi mojoff.net 23. maja. Posetioci online bioskopa moći će besplatno da pogledaju film u tri termina – od 16h, 18h i 20h.

“Patrole” su imale domaću premijeru na 48. FEST-u. Film je tada nominovan za Beogradskog pobednika.

Rađen prema istinitoj priči, scenario filma “Patrole” u svojoj osnovi razmatra savremeno bugarsko društvo, sa svim trenutnim problemima i apsurdima.

Foto via MCF

Dva policajca pored pruge u Sofiji pronalaze telo poznatog narkomana Lazara. Tako počinje noć 9. novembra 2019. godine – trideset godina nakon pada Berlinskog zida i svrgavanja vladajućeg režima u Bugarskoj. Tri policijska tima patroliraju ulicama Sofije i rade svoj posao na način koji smatraju ispravnim, istovremeno se suočavajući s izazovima koje pred njih postavlja savremeno bugarsko društvo.

Reditelj filma Stefan Komandarev će pre početka online premijere govoriti o samom filmu, o sličnostima i razlikama između bugarske i domaće kinematografije.

“Kada počinjem da pišem scenario uvek polazim od istinitih događaja, a nakon toga sledi mnogo, mnogo posmatranja i istraživanja o temi koju sam odabrao. Za mene je film uvek nešto između stvarnosti i mašte”, rekao je reditelj. Dodao je da su tokom priprema na filmu veliku pomoć imali od najvećeg policijskog sindikata u Bugarskoj koji im je omogućio da posmatraju prave policijske patrole tokom noćnih dužnosti.

“Patrole” predstavljaju nastavak Komadarevog poslednjeg ostvarenja “Pravci” koji je 2017. godine prikazan u selekciji “Izvestan pogled” na Filmskom festivalu u Kanu.

Film “Patrole” snimljen je u srpskoj koprodukciji.

“Volim srpski smisao za humor, vrlo je sličan i blizak bugarskom. Jedan od omiljenih filmova mi je film ‘Klopka'”, rekao je Komandarev.

Foto via MCF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
13
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
33
Zanimljivo
korisno korisno
30
korisno
okej okej
26
okej
divno divno
23
divno
Predivno Predivno
20
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.