Film “Patrole”, bugarsko-srpska drama reditelja Stefana Komandareva biće prikazana na platformi mojoff.net 23. maja. Posetioci online bioskopa moći će besplatno da pogledaju film u tri termina – od 16h, 18h i 20h.

“Patrole” su imale domaću premijeru na 48. FEST-u. Film je tada nominovan za Beogradskog pobednika.

Rađen prema istinitoj priči, scenario filma “Patrole” u svojoj osnovi razmatra savremeno bugarsko društvo, sa svim trenutnim problemima i apsurdima.

Foto via MCF

Dva policajca pored pruge u Sofiji pronalaze telo poznatog narkomana Lazara. Tako počinje noć 9. novembra 2019. godine – trideset godina nakon pada Berlinskog zida i svrgavanja vladajućeg režima u Bugarskoj. Tri policijska tima patroliraju ulicama Sofije i rade svoj posao na način koji smatraju ispravnim, istovremeno se suočavajući s izazovima koje pred njih postavlja savremeno bugarsko društvo.

Reditelj filma Stefan Komandarev će pre početka online premijere govoriti o samom filmu, o sličnostima i razlikama između bugarske i domaće kinematografije.

“Kada počinjem da pišem scenario uvek polazim od istinitih događaja, a nakon toga sledi mnogo, mnogo posmatranja i istraživanja o temi koju sam odabrao. Za mene je film uvek nešto između stvarnosti i mašte”, rekao je reditelj. Dodao je da su tokom priprema na filmu veliku pomoć imali od najvećeg policijskog sindikata u Bugarskoj koji im je omogućio da posmatraju prave policijske patrole tokom noćnih dužnosti.

“Patrole” predstavljaju nastavak Komadarevog poslednjeg ostvarenja “Pravci” koji je 2017. godine prikazan u selekciji “Izvestan pogled” na Filmskom festivalu u Kanu.

Film “Patrole” snimljen je u srpskoj koprodukciji.

“Volim srpski smisao za humor, vrlo je sličan i blizak bugarskom. Jedan od omiljenih filmova mi je film ‘Klopka'”, rekao je Komandarev.

Foto via MCF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.