Reflektor teatar odlučio je da počasti svoju publiku besplatnim igranjem predstave BETMEN ROBIN BEOGRAD.

Predstava u nastajanju BETMEN ROBIN BEOGRAD dramatizacija je romana-klepsidre Jelene Bogavac „Betmen nad Zvezdarom / Robin sa Krsta” koji je ove godine izašao u dopunjenom reizdanju Portilibrisa i potvrdio se kao kultni roman dve sudarene beogradske generacije mladih: sudar uličnih poetika devedesetih i dvehiljadedvadesetih.

Roman je nastao od dokumentarnog materijala, iz mase razgovora i intervjua, zatim romantizovanih i dramaturški modeliranih. U predstavi igraju ljudi koji su u stvaranju materijala za knjigu bili glavni saradnici.

Autorka voli da kaže da sada nose njene haljine od svog materijala. Haljinice koje im je ona skrojila od njihovih krpa.

Autorka takođe voli da kaže kako je Beograd sekund hend iznošenih sudbina. U ormanu iste krpe generacijama.

Naše su haljinice uvrnuto staromodne. One su neka vrsta izvitoperene ‘klasike na moderan način’. Kao kad nađete Šanel kostim pored kontiša.

Ovo je druga epizoda predstave u nastajanju. Svaka epizoda je sve duža predstava sa sve više elemenata. Ovaj ambiciozan zahtev – da ispričamo dve knjige i desetak sudbina – biće završen u avgustu, premijerom treće i poslednje, finalne epizode predstave.

Prva epizoda Robin sa Krsta izvedena je u Bitef zoni u maju mesecu. Svi koji su je gledali tada sigurno će doći opet, požurite da stignete pre njih 8. juna u 20h u Dorćol Platz!

Režija: Jelena Bogavac
Muzika: Igor Marković, Anton Gerzina
Kostim: Aleksandar Kovačević
Igraju: Aleksa Bugarčić, Igor Marković, Anton Gerzina, Pavle Grebenar, Marko Panajotović

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
23
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
13
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
11
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
33
divno
Predivno Predivno
30
Predivno
Super Super
13
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.