Festival francuskog filma se završio, ali to nije razlog da se zaboravi na francuske filmove do naredne godine. Upravo suprotno – novoosnovani festival pokazao nam je da su nam ovakvi događaji i te kako potrebni. Neophodni!

Film koji je otvorio Festival bio je pun pogodak. “Bez filtera”, film koji nam je potreban – i da nas nasmeje, i da nas rastuži.

Možda ćete pomisliti da početak filma ne obećava. Varate se. U ovom filmu ćete se pronaći (makar u nekoj od situacija), ili nekog od vaših prijatelja, poznanika…

Kako ovaj tekst ne bi bio spojler, otkriću vam samo kako film počinje. A to će, verujem, biti dovoljno da odete do biletarnice.

Film počinje tako što žena odlazi da pokupi knjigu koju je upravo objavila. Na pitanje o čemu je, kaže da je pisala o događajima nakon nesreće svog muža. Naizgled, i nije neka priča. Dok se ne ispostavi da je njen suprug slep, više nema kratkoročno pamćenje i stalno je gladan!

Priča se zahuktava kada shvatite da su likovi u njenom romanu njeni stvarni prijatelji. A kada je uzmu u ruke, onda počinje zabava…

“Sibil” zatvara Festival francuskog filma

Redakcija Kulturnog kišobrana imala je to zadovoljstvo da isprati Festival francuskog filma i bude jedan od medijskih sponzora.

Pročitajte i intervju sa “kumom” Festivala, glumce Rašom Bukvićem:

Piše: Miljana Miletić

Foto: MCF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.