June 6, 2019

“Bez filtera”, film koji nam je potreban

Foto: MCF

Festival francuskog filma se završio, ali to nije razlog da se zaboravi na francuske filmove do naredne godine. Upravo suprotno – novoosnovani festival pokazao nam je da su nam ovakvi događaji i te kako potrebni. Neophodni!

Film koji je otvorio Festival bio je pun pogodak. “Bez filtera”, film koji nam je potreban – i da nas nasmeje, i da nas rastuži.

Možda ćete pomisliti da početak filma ne obećava. Varate se. U ovom filmu ćete se pronaći (makar u nekoj od situacija), ili nekog od vaših prijatelja, poznanika…

Kako ovaj tekst ne bi bio spojler, otkriću vam samo kako film počinje. A to će, verujem, biti dovoljno da odete do biletarnice.

Film počinje tako što žena odlazi da pokupi knjigu koju je upravo objavila. Na pitanje o čemu je, kaže da je pisala o događajima nakon nesreće svog muža. Naizgled, i nije neka priča. Dok se ne ispostavi da je njen suprug slep, više nema kratkoročno pamćenje i stalno je gladan!

Priča se zahuktava kada shvatite da su likovi u njenom romanu njeni stvarni prijatelji. A kada je uzmu u ruke, onda počinje zabava…

“Sibil” zatvara Festival francuskog filma

Redakcija Kulturnog kišobrana imala je to zadovoljstvo da isprati Festival francuskog filma i bude jedan od medijskih sponzora.

Pročitajte i intervju sa “kumom” Festivala, glumce Rašom Bukvićem:

https://kulturnikisobran.com/2019/05/30/intervju-sa-rasom-bukvicem-gluma-je-jedna-ne-poznaje-granicu/

Piše: Miljana Miletić

Foto: MCF