Film “Bio sam kod kuće, ali…”  nemačke rediteljke Angele Šanelec (Angela Schanelec) osvojio je nagradu “Srebreni medved” u kategoriji za najbolju režiju na 69. Međunarodnom filmskom festivalu Berlinu. Ova drama nastala je u nemačko-srpskoj koprodukciji.

Dečak Filip (Jakob Lassalle), trinaestogodišnji osnovac nestao je na nekoliko dana bez traga. Film počinje njegovim pojavljivanjem u školskom dvorištu, kada svi primećuju da se čudno ponaša i da neuredno izgleda. Njegova majka i učiteljica veruju da ono što je on tražio u šumi jeste blizina sa prirodom i smrću, izazvano nedavnim gubitkom njegovog oca. Ipak dečakovo ponašanje demantuje ono što se do sada uzimalo kao zdravo za gotovo.

Foto: MCF

Rediteljka i scenarstkinja filma Angela Šanelec rekla je o filmu: “Nisam imala određeni cilj, kao ni razmišljanje kako bi bilo najbolje da ga dosegnem. Pisala sam jednu situaciju za drugom, išla sam korak po korak. Likovi u filmu su povezani jedni sa drugima, tako da posmatrajući jedan možete da shvatite suštinu drugog lika”.

Uloge tumače: Maren Eggert, Marcel Kohler, Wolfgang Michael, Dane Komljen, Jelena Kuljić i drugi.

Srpska publika imaće priliku da ovaj film premijerno pogleda 3. marta u Kombank dvorani u okviru 47.FESTA-a. 

Nakon toga, film će se prikazivati u bioskopima širom Srbije.

 

Priredila: Ksenija Stojiljković

Foto: MCF

 


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.