Ona je pravnica koju nepravda može izbaciti iz takta, ali je zato gitara i druženje sa prijateljima nosi kroz život. Ona piše pesme, svira i peva. Na pitanje bi li bila dur ili mol, bez razmišljanja odgovara dur. Ona je Marija, a “Požuri, požuri” njen je prvi singl. Ona je lice i glas koje dobro poznajete.

Radost stvaranja i muzičke saradnje Marijino su pogonsko gorivo. Neke od najpoznatijih pesama The Frajli autorski potpisuje upravo Marija, ili Makica, kako ju prijatelji zovu. Za svoje pesme dobila je brojne nagrade, osvajala festivalsku publiku i zauzimala prva mesta na top listama, a albumi na kojima je i njen autorski pečat ubrajani su među najbolje u regionu.

Marija sada gradi solo karijeru, a neretko se zaljubi u svoje pesme pa poželi da ih čuva samo za sebe. Njena nova kompozicija, za koju tekst potpisuje Alka Vuica, bila je vredna čuvanja. Kao što je bio vredan i odlazak sve do Venecije gdje je snimljen spot u režiji Sandre Mihaljević – Marija na ulicama i mostovima “Nevjeste mora”.

Photo by Borna Hržina


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.