Reginalni kantautor Boris Novković inspirisan trenutnom situacijom objavio je emotivnu pesmu “Moj grad bez ljudi”.

“Baš negde oko pojave korone moj producent Hrvoje Prskalo i ja krenuli smo u rad na mom novom albumu. Što zbog solidarnosti, što zbog novonastale situacije, muzika je utihnula na neko vreme i stali smo sa radom na istome”, kaže Boris.

Međutim, muzika nije utihnula u potpunosti.

Tamo negde u dugim noćima karantina stihovi su tiho zakucali na vrata moje inspiracije. Jednostavno sve ono što svi skupa prolazimo, sva nada, sva zabrinutost i svo zajedništvo stalo je u tu pesmu. Osetio sam da je trenutak da je objavim jer verujem da poruke ljubavi i nade kroz ove stihove dotiču sve nas, naše porodice, prijatelje, komšije…

A kako je nastala pesma…

“Neka ova pesma ostane kao dokument zajedništva i ljudskosti za neka nova pokoljenja, kao dokaz da smo vođeni Božijom ljubavi, jednom prolazili veliko iskušenje. Sve smo snimili on-line iz naših kuća. Pesmu sam odsvirao producentu Hrvoju preko mobilnog koji je majstorski osetio atmosferu i postavio aranžman i produkciju, a otpevao sam je opet putem mobilnog telefona. S nestrpljenjem očekujem vaše komentare i kritike, nadam se da će vam se svideti”, kaže Boris Novković.

Nada se, dodaje, da će svoju publiku obradovati novim albumom na jesen.

Boris je autor muzike i teksta. Za aranžman i produkciju bio je zadužen Hrvoje Prskalo.

Reditelj spota i autor fotografija je Raul Brzić, a izdavač Croatia Records.

Foto: Raul Brzić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.