Poznati regionalni izvođač sevdalinki Božo Vrećo, vraća se ponovo pred beogradsku publiku koncertnim nastupom 2. novembra u mts Dvorani.

Umetniku čarobnog glasa, poznatom po a kapela izvođenju sevdalinki i kombinacijama tradicionalnog sevdaha sa elementima džeza, soula i bluza,kao i originalnim nastupima, ovo će biti treći solo nastup na kultnom mestu.

Verna publika čuvenog pevača, ponovo će imati prilike da uživa u nekim od najvećih hitova sa, do sada četiri objavljena solo albuma, “Moj sevdah” (2014), “Pandora” (2017), “Melek” (2018) i “Lacrimae” (2020).

Božo Vrećo, inače važi za “umetnika anđeoskog glasa”, kako ga opisuje slavni Njujork Tajms. Po pisanju eminentnog lista, Vrećo je prepoznatljiv kao izvrsni izvođač, autor i kompozitor sevdalinki (poznate tradicionalne, srceparajuće ljubavne lirike iz Bosne i Hercegovine), a glavni sinonim za njega je, kako se navodi, potpuna sloboda u izrazu.

Neke od njegovih najpoznatijih numera su “Pašana”, “Ko li noćas miluje ti kosu”, “Pandora”, “Elma”, “Sanjao sam”, a sarađivao je sa mnogim poznatim muzičarima, među kojima su Marko Luis i Vasil Hadžimanov.

Podsetimo, Vrećo je u mts Dvorani nastupio samostalno dva puta tokom 2021. godine.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.