Britanska ambasada u Beogradu odlučila je da, usled globalne pandemije i zdravstvenih preporuka, ove godine ne organizuje tradicionalni godišnji prijem kojim se obeležava zvanični Kraljičin rođendan. Umesto toga, proslava će biti upriličena svečanim online koncertom na Fajsbuku u četvrtak, 25. juna, od 17.15 časova.

U okviru kraćeg online koncerta biće priređeni nastupi uživo ansambla Isidore Žebeljan i benda Stray Dogg iz Beograda, odnosno izvođenje gudačkog orkestra HRH The Countess of Wessex.

Kao poseban deo muzičkog programa, online publiku očekuje i zajednički nastup ambasadorke Ujedinjenog kraljevstva u Srbiji Šan Makleod i njene koleginice ambasadorke Srbije u Ujedinjenom kraljevstvu, Aleksandre Joksimović.

Tokom teškog perioda pandemije muzičari su nastavili da donose utehu i
zadovoljstvo svojim publikama, posredstvom online koncerata, snimaka, često i sami izolovani u svojim domovima. Ovim događajem akcenat se stavlja na simboličnu podršku muzičarima u Srbiji i Ujedinjenom kraljevstvu i istovremeno, se skreće pažnja javnosti na inicijative koje su pokrenute u cilju pružanja brze i praktične podrške tokom perioda krize.

U pitanju su programi #DoItDifferentlyFund, koji koordinira organizacija Help Musicians u Ujedinjenom kraljevstvu, odnosno fond „OstaniKreativan – Stay Creative“, koji su u Srbiji zajedno pokrenuli lokalna izdavačka kuća Mascom i njihovi britanski partneri „The state51 Conspiracy“.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.