Grupa Sivi objavila je novi video za pesmu „Iznad Promene“ sa dugoočekivanog albuma „Devet“.

„Ovu pesmu smo na probama dok smo je stvarali od milošte još zvali i ’ekološka’“, kaže Dejan Mrkalj i dodaje:

„Biće ovo naš doprinos buđenju svesti o važnosti i očuvanju Majke prirode. Ovo je takođe i podrška pokretu Odbranimo reke Stare planine kao i svim ostalim ekološkim pokretima u Srbiji i na Balkanu. Naše misli i energija su usmereni ka odbrani najvažnijih resursa naše zemlje: voda, vazduh, zemlja.“

Režiju spota, kao i muziku i tekst pesme potpisuje Dejan Mrkalj, dok je direktor fotografije i montažer bio Marko Segedinčev. 

Pesma „Iznad promene“ snimana je u Studiju Blaze u Beogradu a miks je uradio Rade Bogdanović, The Blak at Dreamtime sounds (Sidnej, Australija).

Novi album „Devet“, tokom godine biće objedinjen na CD-u sa njihovim prvencem „Sedam”.

Autentičnost benda Sivi ogleda se u lirskim, poetski obojenim tekstovima, kao i u muzici, baziranoj na alternativnom rokenrolu. Specifična energija bunta i kvalitet izvođenja nastupe benda uživo čine izuzetnim i nesvakidašnjim iskustvom.

Kvalitet Sivih, sredinom 2014, prepoznala je renomirana muzička kuća „Multimedia Music” i potpisala s bendom ugovor za digitalno izdanje. Album „Sedam” nalazi se na svim vodećim svetskim muzičkim internet platformama (Amazon, Deezer, iTunes, Spotify…)

Bend je objavio četiri video-singla sa prvog albuma od kojih je video za pesmu „Jedno“ bila tri nedelje prva na listi kultne emisije u sferi urbane kulture „Gruvanje” na RTV Vojvodina.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.