Muzej Jugoslavije je u okviru aktuelnog online programa pod nazivom  #OSTANIUMUZEYU pokrenuo mini-projekat #YUDOM, koji poziva publiku da pronađe jugoslovensko nasleđe u svojim kućama i uključi se u kreiranje participativne virtuelne izložbe.

“Verujemo da je svako od nas ovih dana spremajući kuću pronašao poneki predmet koji datira iz jugoslovenskog perioda. Limenu kutiju c kafe u kojoj je stajala vegeta, belu šolju sa plavom bordurom, Iskrin telefon, dedine značke iz preduzeća, mamine espadrile kupljene u Trstu”, kažu iz Muzeja.

Svi koji žele da učestvuju, mogu to uraditi tako što će fotografije predmeta iz jugoslovenskog perioda okačiti na nevoje profile na društvenim mrežama, koristeći haštag #YUDOM.

Takođe, moraju da označe Muzej Jugoslavije

Facebook: Muzej Jugoslavije Beograd

Instagram: muzej_jugoslavije

Twitter: MuzejYU

Foto: Muzej Jugoslavije


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
26
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
24
Zanimljivo
korisno korisno
20
korisno
okej okej
16
okej
divno divno
13
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
27
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.