Muzej Jugoslavije je u okviru aktuelnog online programa pod nazivom  #OSTANIUMUZEYU pokrenuo mini-projekat #YUDOM, koji poziva publiku da pronađe jugoslovensko nasleđe u svojim kućama i uključi se u kreiranje participativne virtuelne izložbe.

“Verujemo da je svako od nas ovih dana spremajući kuću pronašao poneki predmet koji datira iz jugoslovenskog perioda. Limenu kutiju c kafe u kojoj je stajala vegeta, belu šolju sa plavom bordurom, Iskrin telefon, dedine značke iz preduzeća, mamine espadrile kupljene u Trstu”, kažu iz Muzeja.

Svi koji žele da učestvuju, mogu to uraditi tako što će fotografije predmeta iz jugoslovenskog perioda okačiti na nevoje profile na društvenim mrežama, koristeći haštag #YUDOM.

Takođe, moraju da označe Muzej Jugoslavije

Facebook: Muzej Jugoslavije Beograd

Instagram: muzej_jugoslavije

Twitter: MuzejYU

Foto: Muzej Jugoslavije


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.