U petak, 10. septembra počinje Burgeraj – festival burgera by Birra Moretti, a svim ljubiteljima beogradskog premium steet food-a biće obezbeđen besplatan ulaz u raj za sve burgere!

Festivalske kapije na Belgrade Waterfront promenadi otvoriće se u petak od 12h, gde će se predstaviti selekcija najboljih burgera koje će na licu mesta pripremati najbolji od najboljih, a svaki posetilac će moći da pronađe burger za sebe bilo da preferira juneći, jagnjeći, pileći, smoked, angus govedinu ili ipak veganski jer postoji idealan burger za svakoga!

Sveže i sočne burgere pripremaće poznati burger majstori tokom sva tri festivalska dana, od 12:00 do 23:00 h, a među njima su čuveni Burger House, Submarine, Toster bar, Fat Boys, Holy Smokes, Burger&Co, Burger Lab, Loco Chef, Pub Republika i Ž Burger.

Uz pažljiv odabir elektronske muzike i podršku poznatih imena gradske DJ scene kao što su Dj Pepe, DJ Oysha, DJ Iron, DJ Groovyman, Goran Starčević i drugi, festivalski prostor biće pretvoren u pravi raj za hedoniste – idealno mesto za uživanje u savršenom spoju hrane i muzike.

U okviru street art zone talentovani muralista, street artista i kralj ulice Derkoks, oslikavaće spejevima u formi performansa panoe velikih dimenzija, a festival će imati i nekoliko chil out zona u kojima je rajsko opuštanje zagarantovano.

Tokom vikenda i zonu posvećenu najmlađima u kojoj će The Glitterology raditi oslikavanje lica i delova tela, a kroz razne interaktivne radionice mališanima će biti obezbeđena celodnevna zabava. U nedelju će festival posetiti i čuveni Karlo koji će u svojoj berbernici na otvorenom sređivati bradu i frizuru.

Još jedan društveno odgovorni kutak festivala biće posvećen udomljavanju kućnih ljubimaca pa će svi oni koji žele da udome kuče, mače ili ipak zeku, moći to da urade baš na Burgeraju.  

Foto: Karolina Kołodziejczak / Unsplash


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.