Foto: Marija Erdelji

U subotu, 15. maja na Kamernoj sceni Srpskog narodnog premijerno će biti izveden „Višnjik“ A.P. Čehova, u režiji Radoslava Milenkovića.

Ovo remek-delo, nastalo između dva veka, upravo govori o dva vremena: prošlosti, kojom je imanje natopljeno i budućnosti koja počinje upravo prodajom tog imanja – „od kojeg nema ničeg lepšeg na svetu“, ističe glumica Sanja Ristić Krajnov koja tumači lik Ljubov Andrejevne.

„Ljubov Andrejevna opet gubi, sada imanje. Izgubila je dete, muža, zatim drugog čoveka kog je zavolela, a sad i imanje koje je za nju mesto sreće, lepote, detinjstva, dakle daleko više od mnogo hektara zemlje na kojoj bi se moglo dobro zaraditi. Upravo zbog svoje spremnosti da materijalno, emotivno daje drugima, ne tražeći ništa zauzvrat mnogo gubi i strada. Ljubav je u davanju, a ona je Ljubov (ruski – Ljubav). Čini se da ništa ne može da zadrži, da joj sve klizi kroz ruke, kao vreme koje neumitno prolazi, ipak pored svega što joj se događa ono što uspeva da zadrži, je neverovatna životna snaga i spremnost da uvek sledi svoje srce. Tome možete samo da se divite“, dodala je Ristić Krajnov.

„Višnjik“ je poslednje je delo slavnog ruskog književnika Antona Pavloviča Čehova, napisano 1902. godine.

„Višnjik je komad u promenama u životima ljudi. Drama o neizgovorenom. To je priča o ljudima nažuljanog srca, ljudima raspetim između čežnje i nadanja, između stvarnosti i sna“, dodaje glumac Branislav Jerković, koji tumači ulogu Lopahina.

Pored Sanje Ristić Krajnov i Branislava Jerkovića, u predstavi igraju i Nevena Nerandžić, Sonja Isailović, Ljubiša Milišić, Jugoslav Krajnov, Aljoša Đidić, Dragomir Pešić, Alisa Lacko, Dušan Vukašinović i Dušan Jakišić.

Prva repriza zakazana je za 19. maj.

Foto: Marija Erdelji


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
26
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
16
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
13
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
33
Predivno
Super Super
16
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.