Filmsko ostvarenje „Čekajući varvare” uvršten je među favorite za osvajanje Oskara u ukupno pet kategorija, prema američkom magazinu Variety.

Ovaj prestižni magazin, koji uživa veliki ugled u svetu filma, procenjuje da bi „Čekajući varvare” mogao da ponese nagradu Oskar za najbolji adaptirani scenario (Džon Maksvel Kuci), najboljeg glumca (Mark Rajlans), najbolji kostim (Karlo Pođoli), najbolju scenografiju (Domeniko Sika – dizajn produkcije; Krispijan Salis – dizajn produkcije i seta) i najbolju fotografiju (Kris Menges).

„Varvari su bili projekat koji smo svi dugo priželjkivali, sa izvrsnim režiserom i glumačkom postavom, a činjenica da je prepoznat kao jedan od mogućih kandidata za Oskara dodatna je potvrda uspešnosti našeg biznis modela. Ovaj model podrazumeva da je ekipa sastavljena u potpunosti od italijanskih profesionalaca u stanju da pravi filmove koji stoje rame uz rame sa holivudskim blokbasterima”, rekao je Andrea Iervolino, direktor i osnivač kompanije Iervolino Entertainment.

Magazin Variety, svake godine sastavlja listu svojih favorita, među ostvarenjima koja su i u zvaničnoj kandidaturi za najprestižniju filmsku nagradu, a čija dodela je zakazana za 25. april ove godine.

Uz Variety, zvanično priznanje filmu „Čekajući varvare” odala je i popularna web stranica IMDb, jedna od najrelevatnijih kada su u pitanju informacije o svetskoj kinematografiji, uvrstivši ga na listu potencijalnih kandidata za predstojećeg Oskara.

Film „Čekajući varvare” rađen je po istoimenom romanu južnoafričkog nobelovca Džona Maksvela Kucija, koji je napisao i scenario, dok režiju potpisuje proslavljeni kolumbijski reditelj Siro Gera, u svom prvom ostvarenju na engleskom jeziku. Glavne uloge poverene su glumcima Džoniju Depu, Robertu Patinsonu i Oskarovcu Marku Rajlansu, a zapažene uloge ostvarile su i Gana Bajaršajkan i Greta Skaki.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.