Muzički program Kulturnog centra Beograda, u februaru mesecu, ponovo će se odvijati, uz prisustvo ograničenog broja posetilaca, na zadovoljstvo, kako izvođača, tako i publike.

U februaru mesecu, u Galeriji Artget planirana su četiri koncerta istaknutih domaćih muzičara.

Na prvom Koncertu u Galeriji u ponedeljak 1. februara, od 20 časova, nastupiće saksofonista Milan Savić i pijanista Uki Ovaskainen sa gošćom Anom Radovanović. Osim kompozicija za saksofon Glazunova i Žolivea koje su već dobro poznate našoj publici, izvešće i gotovo zaboravlјenu sonatu francuske autorke Fernand Dekruk, koja tek u poslednje vreme dobija zasluženu pažnju i mesto na koncertnom repertoaru.

Narednog ponedelјka, 8. februara, u 20 časova, nastupiće flautista Aleksandar Ružičić i pijanistkinja Tea Dimitrijević, koji su tokom svojih bogatih karijera posebno bili posvećeni promociji domaćeg stvaralaštva. Ovog puta su napravili odabir kompozicija za flautu srpskih autora Milojevića, Josifa, Stojadinović-Milić, Marić, Petrovića i Adžića. Koncert je podržao SOKOJ.

U subotu, 13. februara, u 20 sati, nastupiće pijanista Leo Borisavlјević, koji je trenutno na usavrašavanju u Augzburgu. U Galeriji Artget nastupao je i kao solista i kao deo kamernog ansambla letnje radionice Colluvio. Program njegovog resitala čine dela Skarlatija, Betovena, Šuberta i Šopena.

Pijanista Dragoš Holclajtner je program svog resitala koji će održati u Galeriji Artget, ponedelјak, 22. februara, od 20 časova, bazirao na delima romantičarskih kompozitora i pijansita Johanesa Bramsa i Roberta Šumana.

Ulaz na sve koncerte je slobodan, dok je broj publike ograničen na 20 posetilaca. Prijave i rezervacije su moguće e-mejlom na [email protected] ili telefonom na 011 2622 058 do 12 sati na dan koncerta.

Oni koji ne budu u prilici da prisustvuju koncertu, moći će da poslušaju snimak istog, koji će biti objavlјen na YouTube kanalu Kulturnog centra Beograda.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.